НОВИНИ ДНЯ: Полуничне тирамісу в стакані: надзвичайно простий рецепт популярного десерту від Лілії Цвіт  В Україні буде новий стандарт профільної середньої освіти: що зміниться для старшокласників  Взимку працюватимуть усі доступні атомні блоки, є чіткі терміни ремонту, - Галущенко  Замах на Трампа: ФБР хоче допитати експрезидента США  Неймовірно смачні медові кекси: рецепт випічки до чаю чи кави  Від розвідників до діловодів: кого потребує українська армія 2024 року  Сухо та спекотно: прогноз погоди в Україні на 27 липнявсі новини дня
Політика
Україна
27.07.2024 1594

Україна отримає ЗРК Hawk від Іспанії: названо точні терміни

Іспанія передасть Україні зенітно-ракетні комплекси Hawk у вересні.

8894cf757050c2df89eeed90908ca6ce_27.07.24

Міністерство оборони Іспанії анонсувало передавання Україні зенітно-ракетних комплексів Hawk у вересні цього року. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Про це стало відомо під час відеоконференції між міністеркою оборони Іспанії Маргаритою Роблес та її українським колегою Рустемом Умєровим.

Під час розмови Роблес повідомила, що у вересні в Україні буде повністю готова зенітна батарея "Hawk", що значно посилить протиповітряну оборону Збройних Сил України. Ця поставка є частиною постійної військової допомоги, яку Іспанія надає Україні для протистояння російській агресії.

Окрім анонсу нових постачань, міністр оборони Іспанії відзначила прогрес у підготовці українських військових. За її словами, вже 5000 українських солдатів пройшли навчання в Іспанії.

Роблес також наголосила на гуманітарному аспекті підтримки України з боку Іспанії. Зокрема, країна надає допомогу дітям-сиротам та родичам українських військових, організовуючи для них відпочинок в Іспанії та сприяючи транспортуванню з Польщі.

Своєю чергою, міністр оборони України Рустем Умєров подякував за "важливу і безумовну підтримку" Іспанії. Він відзначив, що Іспанія завжди надавала Україні повноцінний оперативний матеріал, який активно сприяє захисту країни від російської агресії.

Нагадаємо, 15 липня президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна потребує 25 систем Patriot, щоб повністю закрити своє небо. Наразі є позитивне рішення партнерів про п'ять систем ППО, на які Київ чекає.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна отримає ЗРК Hawk від Іспанії: названо точні терміни 5.00 5 1
Політика / Україна
27.07.2024 1594
Еще материалы раздела «Україна»