НОВИНИ ДНЯ: У Росії почали блокувати доступ до YouTube  Гарріс заявила про готовність до дебатів із Трампом, - ЗМІ  Полуничне тирамісу в стакані: надзвичайно простий рецепт популярного десерту від Лілії Цвіт  В Україні буде новий стандарт профільної середньої освіти: що зміниться для старшокласників  Взимку працюватимуть усі доступні атомні блоки, є чіткі терміни ремонту, - Галущенко  Замах на Трампа: ФБР хоче допитати експрезидента США  Неймовірно смачні медові кекси: рецепт випічки до чаю чи кавивсі новини дня
Політика
Україна
27.07.2024 488

Від розвідників до діловодів: кого потребує українська армія 2024 року

Міноборони розповіло про пріоритети мобілізації та які фахівці потрібні армії найбільше.

8a7ed755019fac7d63a4c997070f23b8_27.07.24

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін розкрив деталі щодо пріоритетів мобілізації та спеціальностей, які наразі найбільш затребувані у Збройних Силах України. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це він розповів в інтерв'ю NV.

За словами Лазуткіна, вибір призовників з понад 4,5 мільйонів військовозобов'язаних, які оновили свої дані, залежатиме від їхніх військово-облікових спеціальностей та запитів військового керівництва. Процес відбору буде координуватися через вертикаль ТЦК, командування Сухопутних військ та Генштаб.

"Ці запити можуть змінюватися в залежності від того, яка зброя надходить в Україну, яка ситуація на лінії бойового зіткнення. Тут немає чітких критеріїв, які раз і назавжди встановлені. Це буде залежати від дуже багатьох чинників", - додав речник Міноборони.

Щодо найбільш затребуваних спеціальностей, Лазуткін виділив операторів БПЛА через зростаючу технологічність війни, фахівців ІТ-сфери для роботи з сучасними системами, а також тилові спеціальності, такі як кухарі та діловоди, потреба в яких зросла останнім часом. Традиційно високим залишається попит на водіїв, механіків, стрільців та розвідників.

"Можна говорити, що доволі-таки різний спектр. Як суспільство у нас різне, так кожен шукає себе відповідно до своїх навичок, бажань, страхів, готовності. Наприклад, чимало українців за час війни пройшли курси тактичної медицини, якісь базові курси, опанували якісь навички, принаймні елементарні - вони більш впевнено почуваються. А хтось навпаки", - зауважив Лазуткін.

Нагадаємо, речник Міністерства оборони також розповів, що в Україні наразі темпи мобілізації зросли, порівняно з тими, які були наприкінці зими або на початку весни. Тож знижувати мобілізаційний вік в Україні не збираються, але все залежить від ситуації на фронті.



Оценка материала:

5.00 / 2
Від розвідників до діловодів: кого потребує українська армія 2024 року 5.00 5 2
Політика / Україна
27.07.2024 488
Еще материалы раздела «Україна»