НОВИНИ ДНЯ: У Росії почали блокувати доступ до YouTube  Гарріс заявила про готовність до дебатів із Трампом, - ЗМІ  Полуничне тирамісу в стакані: надзвичайно простий рецепт популярного десерту від Лілії Цвіт  В Україні буде новий стандарт профільної середньої освіти: що зміниться для старшокласників  Взимку працюватимуть усі доступні атомні блоки, є чіткі терміни ремонту, - Галущенко  Замах на Трампа: ФБР хоче допитати експрезидента США  Неймовірно смачні медові кекси: рецепт випічки до чаю чи кавивсі новини дня
Політика
Європа
27.07.2024 256

Два літаки НАТО прибули до Румунії для розвідки на кримському напрямку, - "Кримський вітер"

Два літаки НАТО прибули до Румунії для розвідки на кримському напрямку. З цього приводу у ворожих інформаційних каналах РФ почалась хвиля занепокоєння

boeing_rc_135w___0498d227774fdc3d09dacb9d733c2a18_650x410_27.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал "Кримський вітер". Про це повідомляють Контракти.UA.

Згідно з даними порталу відстеження авіаперельотів Flightradar, літак Королівських ВПС Великої Британії Boeing RC-135W Rivet Joint з позивним RRR7224 злетів з авіабази Воддінгтон у Великій Британії.

Зазначається, що також у повітрі біля узбережжя Румунії патрульний протичовновий літак Boeing P-8A Poseidon ВМС США, який прибув з авіабази НАТО Сігонелла на Сицилії.

"Z-пабліки навперебій кричать, що RC-135 прибув для контролю результатів удару по аеродрому в Новофедорівці. Це, можливо, так. Також навперебій верещать, що саме цей літак «наводив українські ракети на аеродром». А ось це неправда", - йдеться в повідомленні.

Як пояснює моніторингова група, для наведення ракет необхідно перебувати в повітрі, а британський розвідник був над Чорним морем 24 липня - проводив розвідку.

"З початку війни західні розвідки діляться інформацією з Україною в режимі реального часу", - пояснюють у повідомленні.

Дрони РФ на території Румунії

Нагадаємо, повітряний простір Румунії дві доби поспіль вночі перетинали російські дрони. Пізніше їх уламки виявили на території країни.

У зв'язку з виявленням деталей російського БпЛА влада Румунії викликала на килим повіреного посольства РФ.

При цьому варто зауважити, що Румунія є країною-членом НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 2
Два літаки НАТО прибули до Румунії для розвідки на кримському напрямку, - "Кримський вітер" 5.00 5 2
Політика / Європа
27.07.2024 256
Еще материалы раздела «Європа»