НОВИНИ ДНЯ: Повітряні сили показали, як льотчик Karaya нищить переправи у Курській області  Як почнеться осінь в Україні: прогноз погоди на 1 вересня  Як обмеження експорту з Китаю змінить ситуацію з дронами в Україні: оцінка військового  Монголія зобов'язана арештувати Путіна під час його візиту до країни, - МКС  Україна розірвала лінію засекреченого телефонного зв'язку з Москвою  Синоптики дали прогноз на перший день осені  Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росіївсі новини дня
Політика
Україна
27.07.2024 3475

У разі припинення вогню 25% територій України залишаться під контролем РФ, - Боднар

Припинення вогню без виведення російських загарбників з тимчасово окупованих територій України надасть Росії можливість для подальших атак.

_bodnar_gettyimages_1244506492_0b4e9bdbf54da3c154a3c22eade3c3e4_650x410_270724

Об этом заявив посол України в Туреччині Василь Боднар, сообщает РБК-Украина со ссылкой на Euronews. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він зазначив, що вирішення проблеми російської окупації, яка триває вже понад два роки, полягає у захисті територіальної цілісності України в межах міжнародного права.

"Будь-яка інша пропозиція рішення не повинна прийматися до розгляду, і з цієї причини ми відхилили її", - зауважив посол.

Він додав, що багато країн пропонували ідею припинення вогню, але не замислювалися про її наслідки.

Припинення вогню, за словами Боднара, залишить 25% території України під контролем Росії, яка виграє час для посилення своїх можливостей і відновлення нападів на Україну.

"Наші методи забезпечення миру дуже прості - це виведення російських військ і збереження міжнародного права, тоді ми можемо почати говорити про інші можливості", - пояснив Боднар.

Пропозиції щодо припинення вогню

На початку липня в Україну з робочим візитом прибув премʼєр Угорщини Віктор Орбан. Він запропонував президенту Володимиру Зеленському припинити вогонь на фронті, щоб розпочати переговори з РФ.

При цьому в Інституті вивчення війни (ISW) відзначили, що жорсткі умови Кремля для мирних переговорів фактично прирівнюються до капітуляції України, що свідчить про небажання диктатора Володимира Путіна проводити чесні переговори на умовах, відмінних від російських.

Раніше Путін висунув умову припинення вогню: Україна повинна відмовитися від чотирьох своїх областей і членства в НАТО.

Оценка материала:

3.00 / 4
У разі припинення вогню 25% територій України залишаться під контролем РФ, - Боднар 3.00 5 4
Політика / Україна
27.07.2024 3475
Еще материалы раздела «Україна»