Життя та Стиль
Суспільство
Паприкаш з курячого філе: рецепт традиційної угорської страви
Паприкаш – це класична угорська страва, що складається з курки та овочів. Головним інгредієнтом страви є паприка, солодкий червоний болгарський перець та сметана.
Ароматне м'ясо з пряною паприкою та сметанним соусом ідеально поєднується з будь-яким гарніром. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
куряче філе - 1 кг
сметана - 200 г
борошно - 2 ст. л.
Вода - 1 скл.
цибуля ріпчаста - 2 шт.
болгарський перець червоний - 2 шт.
помідори - 2 шт.
паприка мелена солодка - 2 ст. л.
Цукор - 1 ч. л.
сіль
олія - 2 ст. л.
вершкове масло - 50 г
зелень (петрушка, кріп)
- Цибулю ріпчасту очистіть і дрібно наріжте.
- Помідори натріть на велику тертку.
- Перець болгарський очистіть від насіння та натріть на велику тертку.
- Куряче філе промийте, обсушіть та наріжте на середні кубики.
- У сметану всипте борошно і перемішайте.
- Зелень дрібно наріжте.
- У глибокій сковороді розігрійте олію та обсмажте на сильному вогні м'ясо до золотистої скоринки. Викладіть на тарілку.
- У цій же сковороді обсмажте цибулю до м'якості. Додайте вершкове масло, паприку, болгарський перець і куряче філе. Перемішайте, додайте помідори, влийте гарячу воду, цукор та сіль. Перемішайте та тушкуйте 20 хвилин. Викладіть у сковороду, сметану, зелень, ще раз перемішайте і протушкуйте дві хвилини.
Поради:
- Куряче філе можна замінити будь-яким м'ясом.
- Сметану використовуйте будь-якої жирності.