НОВИНИ ДНЯ: Чи готовий Кремль до "сумлінних переговорів" з Україною: в ISW оцінили заяви РФ  Двоє астронавтів NASA застрягли у космосі: що відомо  Арешт соратника Шойгу: ISW оцінив кремлівську компанію "чисток" в Міноборони  Як приготувати равлики з броколі та сиром  Всесвіт не існуватиме вічно: фізики з'ясували, коли він розпадеться на частини  Росіяни почали маскувати свої “Гради”: який у них вигляд  У Зеленського зробили заяву про найбільш реалістичний сценарій закінчення війнивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.07.2024 1765

Всесвіт не існуватиме вічно: фізики з'ясували, коли він розпадеться на частини

Всесвіт, склеєний квантовими полями, зникне.

05bf403dcfb7abd421342f1db2b3c215_28.07.24

У новому дослідженні фізики вирахували потенційну тривалість існування космосу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише Popular Mechanics.

Автори дослідження пояснюють, що Всесвіт заповнений квантовими полями, багато з яких порожні або дорівнюють нулю. Але одне з квантових полів, поле Хіггса, відрізняється від інших. Воно керує масою багатьох фундаментальних частинок, таких як електрони і кварки.

На відміну від усіх інших квантових полів, поле Хіггса має значення за замовчуванням вище нуля. Збільшення або зменшення значення поля Хіггса збільшить або зменшить масу електронів та інших частинок. Якби значення поля Хіггса дорівнювало нулю, то ці частинки не мали б маси.

Фізики вважають, що розпад простору відбудеться, якщо поле Хіггса тунелює, тобто перейде на вищий енергетичний рівень. У Всесвіті є загальна рівновага, яка розірветься на частини, якщо все раптово стане важчим або легшим на рівні частинок. Це більш масштабна версія того, що сталося б на Землі, якби її гравітація раптово сильно змінилася.

Виходячи з нових розрахунків фізики припускають, що Всесвіт не зникне за 13,8 млрд років, а саме стільки він існує.

Нагадаємо, в журналі The Astrophysical Journal було опубліковане дослідження Університету Оттави, яке кидає виклик тій моделі Всесвіту, яку ми знаємо, та вказує, що в ній насправді немає місця темній матерії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Всесвіт не існуватиме вічно: фізики з'ясували, коли він розпадеться на частини 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
28.07.2024 1765
Еще материалы раздела «Суспільство»