НОВИНИ ДНЯ: Гарріс зібрала 200 млн доларів за перший тиждень своєї передвиборчої кампанії, - Politico  Масштаб приголомшує: найбільше у світі дерево кеш'ю займає площу понад 8000 квадратних метрів  Путін накинувся з погрозами на США через розміщення ракет у Німеччині  Рецепт смачних квашених помідорів  ГУР посилює свої рейди на територію РФ: Forbes проаналізував атаку на аеродром "Оленья"  Що зміниться з 1 серпня в Україні: допомога ВПО, соцвиплати, нові дати свят  Чи можуть мобілізувати чоловіків віком від 18 до 25 років: відповідь ТЦКвсі новини дня
Політика
Україна
29.07.2024 333

ГУР посилює свої рейди на територію РФ: Forbes проаналізував атаку на аеродром "Оленья"

Російський аеродром був атакований з відстані 1800 км.

5b439ab389938a0eef0bad3c5efaf59f_29.07.24

ГУР нещодавно завдало, ймовірно, найбільшого удару по російській території за час війни, атакувавши аеродром "Оленья", базу бомбардувальників ВПС Росії в Мурманську.на відстані майже 1800 км. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише Forbes із посиланням на повідомлення "Української правди".

Наліт був частиною великої української операції, під час якої також атакували дві інші авіабази та нафтопереробний завод. Українське розвідувальне управління, використовуючи арсенал місцевих безпілотників, що збільшується, посилило свої удари по російських аеродромах, НПЗ, збройових заводах і космічних об'єктах. Російська ППО зазнає труднощів з їх перехопленням.

Невідомо, який саме дрон українці використали для атаки на аеродром "Оленья", якщо наліт справді мав місце. Можливим варіантом могли бути модифіковані спортивні літаки, які є найбільш далекобійними дронами, проте українська розвідка має більше дюжини інших типів безпілотників. Причина для атаки на Олень очевидна.

Аеродром "Оленья" є однією з баз, де регулярно обслуговуються російські бомбардувальники Ту-22М3. Росія використовує близько 63 Ту-22М3, 55 Ту-95 та 17 Ту-160 для обстрілу українських міст крилатими ракетами, долаючи українську ППО. Бомбардувальники стріляють ракетами з відстані сотень кілометрів, що надто далеко для більшості українських систем ППО. Лише зрідка українські важкі ракети "земля-повітря" С-200 можуть вразити такі цілі як Ту-22М3, як це було у квітні на півдні Росії.

Нагадаємо, дрони українського ГУР атакували нафтопереробний завод та три військові аеродроми на території агресорки Росії. Зокрема, на аеродромі "Оленья" пошкоджено бомбардувальник Ту-22М3.

Оценка материала:

5.00 / 2
ГУР посилює свої рейди на територію РФ: Forbes проаналізував атаку на аеродром "Оленья" 5.00 5 2
Політика / Україна
29.07.2024 333
Еще материалы раздела «Україна»