НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
31.07.2024 453

Коли насправді зародилося життя на Землі — нове дослідження

Більшість експертів вважають, що тваринне життя зародилося на Землі лише близько 635 млн років тому.

9b7f1a5c9180b4c0a588a5bf89358fa9_31.07.24

Вчені виявили нові ознаки того, що відносно складні форми життя могли зародитися на Землі на 1,5 млрд років раніше, ніж досі вважали в науковій спільноті. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться у матеріалі наукового кореспондента ВВС із посиланням на дослідження міжнародної команди вчених з Уельсу, Франції та Китаю.

За інформацією вчених, у товщі гірських порід на сході центральноафриканської країни Габон археологи натрапили на свідчення, що трохи більше як два млрд років тому, тобто за часів палеопротерозою, там було неглибоке підземне море, густо заселене живими істотами. Вони нагадували одноклітинну плісняву, що розмножується спорами.

Втім, дивні організми так і не поширилися за межі підземної водойми — і врешті-решт там і вимерли.

Нове дослідження продовжує багаторічну дискусію про те, чи є насправді скам'янілістю ці малозрозумілі утворення в Габоні, які вчені зазвичай називають "франсвільською біотою".

Цього разу досліджували не самі утворення (колись, можливо, живі), а гірську породу довкола них. Вони намагалися з'ясувати, чи містяться там такі речовини, як фосфор і кисень, необхідні для підтримки відомих нам форм життя.

За словами основного автора роботи, професора Кардіффського університету Ернеста Чі Фру, якщо викладена у статті теорія правильна, то габонські артефакти могли бути аналогом слизової цвілі — одноклітинного організму, який розмножується спорами і не має нервової системи.

Тим часом дослідники вперше виявили печеру на Місяці. Колись там облаштують базу астронавтів, щоб прихистити людей від жорстких умов місячного середовища.

Оценка материала:

5.00 / 1
Коли насправді зародилося життя на Землі — нове дослідження 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
31.07.2024 453
Еще материалы раздела «Суспільство»