НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Бізнес
Економіка
31.07.2024 359

Не підвищення податків: США порадили Україні, як збільшити прибутки

Пропонується зосередитися не на підвищенні податків, а на реформі митниці та боротьбі із "сірими" ринками.

f632ff6435d62d14865e094daacc975c_31.07.24

США заохочують український уряд збільшувати прибутки перш за все шляхом реформування митниці та боротьби із "сірими" ринками, а не шляхом підвищення податків. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер заявила на брифінгу в Києві, повідомляє "Укрінформ".

У відповідь на запитання журналістів Пріцкер сказала, що це українському уряду вирішувати, звідки брати доходи. А вона разом із пані послом США Бріджит Брінк пропонувала зосередитися не на підвищенні податків, а на реформі митниці та боротьбі із "сірими" ринками.

"У вас є доходи, яких ви не отримуєте, і які ви мали б отримати сьогодні. Зосередьмося спочатку на цьому", – сказала спецпредставниця США.

Вона зазначила, що пропонувала реформу української митниці шляхом цифровізації. Це ддозволило б запобігти будь-якій корупції.

"На "сірих" ринках сигарет, алкоголю або електроніки, яка може бути продана на великому ринку, також є величезне джерело прибутку. І тому ми заохочували український уряд зосередитися на цьому в першу чергу", – пояснила Пріцкер.

Нагадаємо, у червні голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів та податкової політики Данило Гетманцев повідомив, що парламент невдовзі розгляне можливість підвищення податків, зокрема військового збору. Очікуються пропозиції від уряду, і вони будуть "досить радикальними".

Оценка материала:

5.00 / 2
Не підвищення податків: США порадили Україні, як збільшити прибутки 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
31.07.2024 359
Еще материалы раздела «Економіка»