НОВИНИ ДНЯ: Винищувачі F-16 прибули до України — Bloomberg  Якою буде погода в серпні: прогноз Укргідрометцентру на останній місяць літа  Російська армія відходить із Криму: полковник запасу ЗСУ Світан вказав на ознаки  Гарріс випереджає Трампа за підтримкою в чотирьох ключових штатах із семи, - Bloomberg  1 серпня буде сухо і спекотно - на півдні до +32°  Україну знову накриє аномальна спека: коли і де буде жарити майже +40  Бензин, дизель та автогаз подорожчали за останній місяць: які ціни на АЗСвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.08.2024 597

Учені наблизилися до розуміння виникнення матерії у Всесвіті: нове дослідження

Велика кількість матерії навколо нас утворилася пізніше, ніж очікувалося.

4528c40971a22a199b59f488584b20c2_01.08.24

Фізики відтворили в прискорювачі частинок умови самого раннього Всесвіту шляхом зіткнення атомів один з одним майже зі швидкістю світла. У результаті вчені з'ясували, що більша кількість матерії утворилася пізніше, ніж очікувалося. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише Phys.

Від самого початку свого існування Всесвіт представляв собою гарячу суміш із субатомних частинок. Якщо температура в ядрі Сонця становить приблизно 15 млн градусів Цельсія, то в ранньому Всесвіті вона була в 250 тисяч разів вищою.

Це означає, що більша частина матерії у Всесвіті могла виникнути внаслідок пізніших зіткнень частинок, а не зіткнень субатомних частинок у перші миті після Великого вибуху.

Це відкриття покращує розуміння походження матерії. Воно допомагає визначити, скільки матерії утворилося в перші частки секунди після Великого вибуху, порівняно з тим, скільки матерії утворилося внаслідок пізніших реакцій у міру розширення Всесвіту.

Раніше стало відомо, що у новому дослідженні фізики вирахували потенційну тривалість існування космосу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Учені наблизилися до розуміння виникнення матерії у Всесвіті: нове дослідження 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
01.08.2024 597
Еще материалы раздела «Суспільство»