НОВИНИ ДНЯ: Винищувачі F-16 прибули до України — Bloomberg  Якою буде погода в серпні: прогноз Укргідрометцентру на останній місяць літа  Російська армія відходить із Криму: полковник запасу ЗСУ Світан вказав на ознаки  Гарріс випереджає Трампа за підтримкою в чотирьох ключових штатах із семи, - Bloomberg  1 серпня буде сухо і спекотно - на півдні до +32°  Україну знову накриє аномальна спека: коли і де буде жарити майже +40  Бензин, дизель та автогаз подорожчали за останній місяць: які ціни на АЗСвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.08.2024 177

В Україну йде похолодання, але є "нюанс": синоптикиня попередила про сюрпризи

Серпень в Україні почнеться з комфортної, сухої та сонячної погоди. У перші дні місяця вночі в більшості областей +12...+18 градусів, вдень +26...+30. У суботу, 3 серпня, очікується короткочасне похолодання до +22 та дощі в західних, північних, подекуди центральних областях та на Одещині.

Такий прогноз оприлюднила українська синоптикиня Наталка Діденко у своєму Telegram-каналі. "В Україні серпень почнеться комфортною погодою", – написала вона. Пише OBOZ.UA. Про це повідомляють Контракти.UA.

За даними Діденко, вночі очкується +12...+18 градусів, вдень у більшості областей +26...+30 градусів.

По всій території країни буде сухо та переважно сонячно.

У пʼятницю, 2 серпня, суттєвих змін у погоді не передбачається.

А вже в суботу, 3 серпня, в Україні побільшає дощів, основна порція припаде на захід, північ, трохи на центр, ймовірно на Одещину. Температура знизиться, окрім півдня та південного сходу.

У Києві 1-2 серпня сухо, сонячно, помірна спека, +28...+29, часом до +30 градусів.

У суботу очікується короткочасне похолодання до +22 із дощем.

"Плануйте в суботу якісь роботи в хаті, варіть варення, соліть огірки, запишіться на манікюр, валяйтеся довго з книжечкою, можна поприбирати, попрати, можна й у справах, звичайно, але щось одягнути з довшим рукавом і парасолю! ...А поки що зустрічаємо теплий сонячний серпень. І не забуваємо, що завтра – Маковія", – порадила синоптикиня.

Вона додала, що вже в неділю в Києві прояснить і потепліє, встановиться ідеальна погода, щоб гуляти по музеях, парках, морщити носа на сонці, зайнятися погрузкою-розгрузкою".

Зазначимо, за даними Укргідрометцентру, у суботу дощі очікується по всій території України, за винятком східних областей, Херсонщини, Запоріжжя та Криму.

У неділю, 4 серпня, опади перемістяться на схід – сухо буде лише в західних областях. А в понеділок, 5 серпня, дощів буде суттєво менше: вони литимуть лише в кількох західних регіонах.

Як повідомляв OBOZ.UA, днями Землю накрила потужна магнітна буря, яка триватиме до 1 серпня. У ці дні медики рекомендують бути особливо уважними до свого здоров'я.

Нагадаємо також, нещодавно у Києві помітили гало – рідкісне атмосферне оптичне явище, яке виглядає як кільце навколо Сонця. Часта поява гало свідчить про зміни погоди.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україну йде похолодання, але є "нюанс": синоптикиня попередила про сюрпризи 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
01.08.2024 177
Еще материалы раздела «Суспільство»