НОВИНИ ДНЯ: Зеленський: удари західною зброєю по РФ без дозволу партнерів - це великий ризик  Чого очікувати на фронті з появою F-16: прогнози військових експертів  З капустою, м'ясом, горохом та грибами: 5 простих рецептів зраз для обіду чи вечері  Коли Медовий, Яблучний і Горіховий Спаси 2024 року, що можна і не можна святити на ці свята  Синоптики уточнили прогноз на 2 серпня в Україні: де можливі дощі  Зеленський відповів, чи може Україна розпочати мирні переговори без повного виведення військ РФ  4 рецепти, які перетворять звичайну локшину на вишукану стравувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.08.2024 164

Синоптики уточнили прогноз на 2 серпня в Україні: де можливі дощі

У п'ятницю, 2 серпня, в Україні очікується переважно суха та тепла літня погода, дощі можливі лише на Івано-Франківщині та Буковині. У більшості областей буде +25...+30 градусів, а на півдні – +28...+32 градуси. А вже вихідними до країни прийде похолодання.

image_02.08.24_1

Такий прогноз погоди оприлюднили українська синоптикиня Наталка Діденко у своєму Telegram-каналі, а також Укргідрометцентр. "Другого серпня в Україні втримається чудова літня погода з температурою повітря +25...+30 градусів, у південній частині +28...+32 градуси", – написала Діденко. Пише OBOZ.UA. Про це повідомляють Контракти.UA.

За даними синоптикині, у п'ятницю переважатиме підвищений атмосферний тиск та суха сонячна погода.

У західних областях у другій половині дня п'ятниці збільшиться хмарність.

Вітер в Україні північно-західний, невеликий або помірний, прогнозує Наталка Діденко.

У Києві 2 серпня суха тепла погода, +27...+29 градусів.

А вже в суботу, 3 серпня, на заході, півночі та в багатьох центральних областях, окрім Дніпропетровщини, відчутно знизиться температура повітря, місцями ймовірні грозові дощі.

На півдні та сході буде сухо та спекотно.

У неділю, 4-го серпня, спека послабне на півдні та сході України.

Крім того, синоптикиня зазначила, що 2 серпня очікуються магнітні бурі.

Зазначимо, за даними Укргідрометцентру, у п'ятницю вночі на вдень на Івано-Франківщині очікуються короткочасні дощі, на Буковині – лише вдень. Температура повітря там сягне +28...+30 градусів.

У суботу на більшості територій очікуються дощі та грози, без опадів лише у Криму, на Херсонщині, Запоріжжі, Донеччині та Луганщині.

А вже в неділю дощі охоплять усю Україну. У понеділок опади залишать південно-східну частину країни, а у вівторок сухо буде лише на Одещині, Луганщині, Сумщині, Рівненщині та Волині.

Як повідомляв OBOZ.UA, днями Землю накрила потужна магнітна буря, яка триватиме до 3 серпня. У ці дні рекомендують бути особливо уважними до стану свого здоров'я.

Нагадаємо також, нещодавно в Києві помітили гало – рідкісне атмосферне оптичне явище, яке виглядає як кільце навколо Сонця. Часта поява гало свідчить про зміни погоди.

Оценка материала:

5.00 / 1
Синоптики уточнили прогноз на 2 серпня в Україні: де можливі дощі 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
02.08.2024 164
Еще материалы раздела «Суспільство»