НОВИНИ ДНЯ: Отримання Україною F-16: у Путіна прокоментували і навіть пригрозили  В Украні 2 серпня до +33°, дощитиме лише на заході  1 серпня буде сухо і спекотно - на півдні до +32°  31 липня переважно без опадів, удень прогріє до +30°  До України йде циклон та холод зі Скандинавії: синоптик розказав, як зміниться погода  У вівторок буде сильний вітер, вдень до +29°  Якою буде погода в Україні в серпні: прогноз синоптиківвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.08.2024 6099

Астронавт, який провів 178 днів у космосі, розповів про "брехню", яку зрозумів, побачивши Землю

Рон Гаран повернувся на Землю з абсолютно новим світоглядом після того, що він побачив у космосі.

Колишній астронавт NASA Рон Гаран, який провів 178 днів у космосі, розповів, що він усвідомив після того, як побачив Землю. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише Big Think.

Чоловік, якому зараз 62 роки, подолав понад 114 мільйонів кілометрів на 2 842 орбітах за час своєї кар'єри в NASA. Завдяки унікальному погляду на світ, який він отримав під час перебування на Міжнародній космічній станції (МКС), він зробив декілька дуже цікавих висновків про наш спосіб життя, дивлячись у вікно ілюмінатора.

Мешканець Нью-Йорка сказав, що зрозумів, що речі, які турбують більшість людей, зрештою, не є великою проблемою – але ми повинні бути набагато більше стурбовані глобальним потеплінням, вирубанням лісів і втратою біорізноманіття.

Обговорюючи те, що він побачив, Гаран пояснив: "Коли я виглянув у вікно Міжнародної космічної станції, я побачив спалахи блискавок, схожі на такі від фотоапаратів папараці, я побачив завіси полярних сяйв, які здавалися такими близькими, наче ми могли простягнути руку і доторкнутися до них. І я побачив неймовірну тонкість атмосфери нашої планети. В ту мить мене приголомшило усвідомлення того, що цей тонкий, як папір, шар підтримує життя кожної живої істоти на нашій планеті. Я побачив біосферу, що кишить життям. Я не бачив економіки. Але оскільки наші системи, створені людиною, розглядають усе, зокрема самі системи життєзабезпечення нашої планети як дочірню компанію глобальної економіки, то з космічної точки зору очевидно, що ми живемо у брехні. Нам потрібно перейти від мислення "економіка, суспільство, планета" до мислення "планета, суспільство, економіка". Саме тоді ми продовжимо наш еволюційний процес".

Відтоді, як він повернувся на тверду землю, Гаран пристрасно виступає за збереження нашої планети, заохочуючи людей ставити одне одного вище за щурячі перегони, якими є сучасне життя.

"Ми не матимемо миру на Землі, доки не визнаємо основний факт взаємопов'язаної структури всієї реальності", – додав Гаран, і він не єдиний, хто дотримується такої думки.

Астронавт Майкл Коллінз, який літав на "Аполлоні-11", сказав, що був приголомшений тим, наскільки "крихкий" і "крихітний" має вигляд Земля, а Едгар Мітчелл з "Аполлона-14" сказав, що цей досвід дав йому "вибух усвідомлення".

Нагадаємо, дослідники NASA закінчили місію в симуляторі Марса. Протягом 378 днів чотири дослідники жили в симуляторі Mars Dune Alpha в Космічному центрі NASA імені Джонсона – там штучно відтворили марсіанське середовище.

Оценка материала:

5.00 / 2
Астронавт, який провів 178 днів у космосі, розповів про "брехню", яку зрозумів, побачивши Землю 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
02.08.2024 6099
Еще материалы раздела «Суспільство»