НОВИНИ ДНЯ: Синоптики уточнили прогноз на 2 серпня в Україні: де можливі дощі  Зеленський відповів, чи може Україна розпочати мирні переговори без повного виведення військ РФ  4 рецепти, які перетворять звичайну локшину на вишукану страву  Спека в Україні не втримається надовго: синоптик назвала регіони, де різко похолодає  В держдумі визнали, що чф рф програв морським дронам СБУ, - експерт  Зеленський відповів, чому РФ має успіхи на фронті і коли ЗСУ зможуть контратакувати  В Украні 2 серпня до +33°, дощитиме лише на заходівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.08.2024 236

Прогноз погоди на вихідні 3–4 серпня: дощі та грози по всій Україні

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних у більшості областей буде похмурою, а в неділю парасольки стануть у пригоді всім жителям країни.

Sinoptik.ua

Погода в суботу 3 серпня

У суботу негода накриє усю Україну, крім Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, де буде просто хмарно. 

На півночі та заході країни очікується +23…+25 °С (уночі — +14…+17 °С), пройдуть дощі з грозами. У центрі повітря прогріється до +26...+29 °С (уночі — +16...+18 °С), ймовірні невеликі короткочасні дощі. Найвище стовпчики термометрів піднімуться на півдні, сході та південному сході — до +29…+32 °С (уночі — до +19…+21 °С). Невеликі дощі пройдуть в Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській і Харківській областях. 

Про це повідомляють Контракти.UA.

Погода в неділю 4 серпня

Удень опади очікуються в усіх регіонах України. В Одеській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській і Харківській областях пройдуть помірні дощі з грозами, на решті території — короткочасні дощі.

В Одеській, Миколаївській і Дніпропетровській областях термометри покажуть +25…+28 °С (уночі — +18…+21 °С), в інших південних і східних регіонах повітря прогріється до +28…+31 °С (уночі — +19…+22 °С). У центральних, північних і західних областях очікуються комфортні +23…+25 °С (уночі — +14…+16 °С).

Погода в понеділок 5 серпня

Новий тиждень розпочнеться з короткочасних дощів у всіх західних регіонах України, а також у Вінницькій, Одеській, Черкаській і Кіровоградській областях. На решті території очікується мінлива хмарність без опадів.

На заході країни погода на початку тижня буде прохолодною — до +19…+21 °С (уночі — +14…+17 °С). На півночі, в центрі та на сході України очікується +24…+27 °С (уночі — +16…+19 °С), у південних та південно-східних областях — +29…+31 °С (уночі — +19… +21 °С).

Незважаючи на дощі, пожежонебезпека залишається високою

3–4 серпня по всій Україні, крім Рівненської, Чернігівської, Хмельницької, Івано-Франківської, Закарпатської, Кіровоградської та Одеської областей, оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Будьте обережні з вогнем на відкритому повітрі й не тримайте на сонці горючі рідини.

Народні прикмети та вірування

Якщо 3 серпня йшов дощ, наші предки очікували приходу ранньої та сльотавої осені, а сонячний день обіцяв тепло аж до листопада.

Гроза 4 серпня віщувала багатий урожай зернових, а велике скупчення слимаків і равликів на вулиці вказувало на те, що найближчі кілька днів будуть дощовими.

Оценка материала:

5.00 / 2
Прогноз погоди на вихідні 3–4 серпня: дощі та грози по всій Україні 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
02.08.2024 236
Еще материалы раздела «Суспільство»