НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
07.08.2024 295

Чи дійсно тризуб на монументі "Батьківщина-мати" почав ржавіти – відповідь Мінкульту

На тризубі монумента "Батьківщина-мати" виявили незначні дефекти, їх обіцяють усунути найближчим часом.

674014417602a0e011c13b96e5821469_07.08.24

У Мінкульті відреагували на інформацію, що герб на щиті монумента "Батьківщина-мати" нібито неналежно встановлений, почав ржавіти і може відвалитися. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Тризуб на монументі "Батьківщина-мати" – під постійним контролем музейників і технічних спеціалістів", – запевнили у МКІП.

У міністерстві розповіли, що Музей історії України у Другій світові війні ще торік восени звернувся до Інституту Патона з проханням здійснити незалежне технологічне обстеження герба.

Інститут електрозварювання імені Є. О. Патона провів візуально-оптичний, капілярний, вихроструменевий контроль, а також хімічний аналіз зварних швів металоконструкцій та надав звіт.

"У звіті йдеться про виявлені незначні локальні недоліки, які не впливають на експлуатацію металоконструкцій в агресивному середовищі. Їх планують усунути найближчим часом", – зазначається у повідомленні.

Музей ініціював проведення робіт з усунення наявних дефектів та уклав договір з Інститутом електрозварювання імені Є. О. Патона про надання послуг з випробування виробу.

Нагадаємо, торік у серпні на щит монумента "Батьківщина-мати" в Києві встановили тризуб. Раніше на цьому місці був символ СРСР – його демонтували. Тризуб на монументі відкрили до Дня Незалежності.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи дійсно тризуб на монументі "Батьківщина-мати" почав ржавіти – відповідь Мінкульту 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
07.08.2024 295
Еще материалы раздела «Столиця»