Життя та Стиль
Суспільство
Картопля по селянськи: класичний рецепт
Картопля по селянськи – це чудова альтернатива картоплі фрі або смаженій картоплі.
Вона виходить м'якою всередині, з хрумкою скоринкою, пряним смаком та ароматом. Така картопля стане чудовим гарніром до м'яса чи риби або подайте її як самостійну страву з різними соусами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Картопля - 1 кг
паприка солодка - 1 ч. л.
Куркума - 1/4 ч. л.
часник сушений - 1/4 ч. л.
перець чорний мелений
сіль - 1 ч. л.
Олія - 4 г
- Картоплю ретельно очистьте та промийте. Наріжте вздовж на довгі часточки середнього розміру. Перекладіть до великої миски.
- В ємності змішайте паприку, куркуму, часник, чорний мелений перець і сіль. Додайте олію та перемішайте. Залийте картоплю і знову добре перемішайте. Залиште на 10 хвилин.
- На деку, застеленому пергаментним папером, рівномірно розподіліть часточки картоплі шкіркою донизу на відстані одна від одної.
- Випікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 30-35 хвилин. Подавайте гарячою.
Порада:
- Спеції використовуйте за власним смаком.