НОВИНИ ДНЯ: Путін назвав курський прорив "ситуацією". Міноборони РФ показало, де "бомблять" свою ж територію  На аеродромі у Волгоградській області уражено склади з КАБами та паливом, - джерела  23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Синоптикиня розказала, яка погода буде в Україні на День Прапора  Де буде похолодання та дощ: прогноз погоди в Україні на 23 серпня  Температура знизиться. Де виснажлива спека почне слабнути та стане прохолодніше у День Незалежності України  Аномальна спека, але подекуди обіцяють дощі та грози: прогноз погоди в Україні на 22 серпнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
22.08.2024 374

Питання підвищення податків в Україні затягується. Коли Рада може ухвалити важливі зміни

Верховна Рада ймовірно ухвалить законопроект про підвищення податків в Україні до кінця вересня. Наразі ще тривають дискусії.

_zheleznyak_rbc_ua_46751262241d49bc17de59f2cec9cba7_650x410_22.08.24

Про це розповів народний депутат Ярослав Железняк у коментарі Youtube-каналу РБК-Україна. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Текст (законопроекту щодо податків, - ред.), який був внесений, в тому виді який був схвалений урядом і запропонований народним депутатам не має жодного шансу пройти парламент і є таке відчуття, що і сам уряд вже не дуже його і підтримує. Тому будуть зміни", - сказав Железняк.

За його словами, одна із найбільш очевидних - це зміна податку з обороту 1% на підвищення ПДВ.

"Все інше зараз... Я хотів би сказати, що триває дискусія, але, скажімо так, триває якась хаотична робота, яку деякі люди можуть сприймати за дискусії з бізнесом. Мені здається, що буде якийсь компроміс, але він має бути такий, щоб умовно бізнес-асоціації вийшли й сказали: "Погано, що підвищують податки, але це справедливо", - додав нардеп.

Водночас Железняк вважає, що Рада ухвалить законопроект до кінця вересня.

"Мій прогноз на зараз: перше читання - перший тиждень вересня, друге читання відбудеться в останній тиждень вересня. Відповідно з першого жовтня якісь норми або більшість цих норм запрацює", - припустив він.

Підвищення податків в Україні

Нагадаємо, раніше в уряді заявили про дефіцит коштів державного бюджету на фінансування потреб оборони у 2024 році в сумі близько 500 млрд грн.

У зв'язку з цим 18 липня Кабінет міністрів схвалив проект змін до Податкового кодексу, які передбачають збільшення податкових надходжень до державного бюджету у 2024 році на загальну суму 138,7 млрд гривень. Задля цього уряд пропонує збільшити ставки окремих податків та розширити базу оподаткування.

Оценка материала:

5.00 / 2
Питання підвищення податків в Україні затягується. Коли Рада може ухвалити важливі зміни 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
22.08.2024 374
Еще материалы раздела «Економіка»