НОВИНИ ДНЯ: 23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Путін вже зовсім скоро буде змушений оголосити "таємну" мобілізацію — BILD  Кокосове печиво: рецепт смачної випічки без борошна  Синоптикиня розказала, яка погода буде в Україні на День Прапора  Ситуація надзвичайно напружена: військовий назвав, у чому РФ має тотальну перевагу на Сході  Росіяни шоковані через наступ ЗСУ в РФ: у Путіна готують людей до "нової нормальності"  Де буде похолодання та дощ: прогноз погоди в Україні на 23 серпнявсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
22.08.2024 199

"Е*ать-колотить": Москву накрив рій дронів, росіяни шоковані

Загалом Міноборони РФ повідомило про атаку дронами на Московську, Брянську, Бєлгородську, Калузьку та Курську області.

920b68c71f28696ff7e1324194263d57_22.08.24

В ніч проти 21 серпня в Росії було гучно. Москві не спалося, як і ще чотирьом регіонам. Цю атаку називають однією з наймасштабніших на столицю РФ. Подейкують, що туди налетів рій дронів, а потім почалися пожежі. Російські губернатори переконують, що ППО все збила, але є нюанси. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Куди вгатили дрони та які результати атаки – дивіться в ексклюзиві Вікторії Гнатюк для TSN.ua.

Масштабна атака на Росію

Спойлер: Міноборони РФ, як завжди, заявило, що все збила ППО. Нічка проти 21 серпня в Росії видалася дуже "гарячою". Кажуть, що безпілотники атакували одразу п’ять регіонів, зокрема й Москву, і називають цю атаку "наймасштабнішою" від початку повномасштабної війни.

Російські телеграм-канали з посиланням на місцеву владу писали про те, що на Москву летіли дрони. Там кілька разів оновлювали інформацію про їхню кількість. Місцеві ж, як завжди, доклали зусиль і назнімали багато відео, щоб ми теж могли подивитися та порадіти за сусідів. Є кадри й того, як гарно летить і як збивають перед хатами.

Заяви Росії про дронову атаку

Мер Москви Сергій Собянін спочатку заявив, що сили ППО Росії в міському окрузі Подольськ відбили атаку одного безпілотника, який летів на столицю. На місці падіння уламків, за попередніми даними, руйнувань і постраждалих не було.

Потім він повідомив про нібито збиття ще двох безпілотників у Подольську. Тоді він теж наполягав, що минулося без руйнувань та постраждалих. Згодом стало відомо про ще один БпЛА, який летів на Москву. Його нібито також знищили сили протиповітряної оборони Росії.

Згодом Собянін назвав цю атаку однією з наймасштабніших спроб нападу на російську столицю за весь час. Нібито збито 11 БпЛА, які рухалися в напрямку Москви.

Загалом Міноборони РФ повідомило, що дрони атакували Московську, Брянську, Бєлгородську, Калузьку та Курську області, та заявило про нейтралізацію 45 безпілотників:

"Протягом минулої ночі під час спроби київського режиму здійснити терористичну атаку з застосуванням безпілотних літальних апаратів по об'єктах на території Російської Федерації черговими засобами ППО знищено 45 БпЛА літакового типу. Одинадцять БпЛА знищено над територією Московської області, ще двадцять три БпЛА знищено над Брянською областю, шість БпЛА знищено над територією Бєлгородської області, три – над Калузькою областю та два – над Курською областю".

У Ростовській області "гаряче"

Але тут забули ще дописати Ростовську область. Бо там "фаєршоу" було ну просто вибухове. ЗМІ кажуть, що там після вибухів спалахнула потужна пожежа, місцеві чули вибухи в місті, де розташований нафтовий завод. А потім ще й показали, як усе горить, і прокоментувати за кадром не забули.

На Ростовщині палає 4-й день!

А ще Генштаб повідомив, що Сили оборони спільно з Військово-морськими силами ЗСУ вгатили по ЗРК С-300 у Ростовській області РФ. Цей комплекс окупанти використовували не лише як ППО, а й для ударів по мирних містах України.

Ну а взагалі Ростову, чесно кажучи, взагалі щось не щастить останнім часом. Пам’ятаєте, була атака кілька днів тому? Так-от, з’явилося відео з моментом розгерметизації цистерни на нафтобазі у Пролетарську: вона палає на Ростовщині вже четвертий день. Там уже вибухнуло понад 20 резервуарів з пальним, а місцеві тим часом почали здогадуватися, що владі байдуже до них. Ба більше – вона замовчує ситуацію і бреше, що все гаразд, поки пожежники самотужки намагаються загасити вогонь. Далі пряма мова містян. Насолоджуйтеся, не дякуйте:

Там уже навіть попи РПЦ моляться, але щось не допомагає.

Жителі Бєлгородщини дали жару!

Тим часом, що було дуже гучно – кажуть і жителі Бєлгородщини.

Згодом місцеві поспішили першими знайти уламки безпілотників і "злити" їх у телеграми. Уважно дивіться на фото – чоловік у руках тримає уламок. Порада сусідам: беріть приклад зі свого співвітчизника і теж голими ручками всі їх збирайте.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Е*ать-колотить": Москву накрив рій дронів, росіяни шоковані 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
22.08.2024 199
Еще материалы раздела «Ранкова кава»