НОВИНИ ДНЯ: 23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Путін вже зовсім скоро буде змушений оголосити "таємну" мобілізацію — BILD  Кокосове печиво: рецепт смачної випічки без борошна  Синоптикиня розказала, яка погода буде в Україні на День Прапора  Ситуація надзвичайно напружена: військовий назвав, у чому РФ має тотальну перевагу на Сході  Росіяни шоковані через наступ ЗСУ в РФ: у Путіна готують людей до "нової нормальності"  Де буде похолодання та дощ: прогноз погоди в Україні на 23 серпнявсі новини дня
Політика
Росія
23.08.2024 146

Росіяни шоковані через наступ ЗСУ в РФ: у Путіна готують людей до "нової нормальності"

Через події у Курській області серед росіян зросли тривожні настрої.

617dd2a65f0b75424a0adace2aed841c_23.08.24

Кремль вважає, що операція ЗСУ в Курській області триватиме кілька місяців. Саме тому влада РФ хоче переконати росіян, що це "нова нормальність". Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє "Медуза" з посиланням на джерела, які близькі до Кремля та уряду РФ. 
Співрозмовники видання розповіли, що після початку операції ЗСУ в Курській області "російські еліти" були "шоковані". Втім, за два тижні "шок минув та відбулося звикання".

"Спочатку було незрозуміло, якими силами зайшли, на який термін. Нині є розуміння, це завжди легше. До обласних центрів далеко. Але сам захід на територію РФ і взяття під контроль сіл – це подія нова і дуже неприємна", – заявило близьке до Кремля джерело.

Зазначається, що від моменту "прориву" кордону тривожні настрої серед громадян РФ зросли на 6% і зараз становлять 45%. В адміністрації диктатора Володимира Путіна ці показники вважають досить високими, але сподіваються, що вони швидко зменшаться. Події, що відбулися, один зі співрозмовників називає "шоком". Але, переконаний він, "потім люди звикають і все влаштовується".

Щоб панічні настрої серед населення зменшилися, Кремль за допомогою пропаганди намагається підготувати своїх громадян до життя в умовах "нової реальності" та "нової нормальності". Складові цієї "нової реальності" такі: ворог прорвався на російську територію; на нього чекає неминуча поразка; повернення територій триватиме певний час, а тому росіянам потрібно почекати.

Також жителям Росії пропонується "направити негатив і шок у позитивне русло", а саме взяти участь у зборі допомоги для Курської області. Адміністрація президента РФ вже "рекомендувала" зайнятися цим також владі регіонів.

"Це (використання таких зворотів у пропаганді) потрібно, щоб люди вважали те, що відбувається, не відхиленням, а новою нормою, нехай і тимчасовою. Це має заспокоювати. У відхиленні від норми існувати складно. У нормі, нехай і новій, простіше", – пояснює медіатехнолог, який співпрацює з внутрішньополітичним блоком путінської адміністрації.

Ще одна відмінність "нової нормальності" від попередньої – на виборах губернатора Курської області запровадили дострокове голосування від 28 серпня, натомість основне відбудеться на початку вересня. За словами джерела видання, скасування виборів "збільшило паніку: значить, під загрозою весь регіон, якщо губернатора відмовилися обирати, то, можливо, і область уже здали". Натомість проведення виборів свідчитиме про те, що "жодних загроз голосуванню немає".

Опитані "Медузою" чиновники впевнені, що бої в Курській області можуть тривати кілька місяців. Близький до уряду співрозмовник уточнює, що ця оцінка "досить оптимістична, якщо все вийде".

Джерела видання стверджують, що одразу після початку операції ЗСУ в Курській області у Кремлі обговорювалася можливість проведення нової хвилі мобілізації. Втім, нібито кабінет міністрів, а також близькі до держави бізнесмени виступають проти мобілізації. Мовляв, це виб'є з економіки останні трудові ресурси, а працювати вже й так нема кому.

Водночас джерело додає, що, ймовірно, до боїв у Курській області масово залучатимуть строковиків, а "медійна підготовка громадської думки" до цього вже триває.

Як повідомлялося, "РБК.Україна" з посиланням на свого співрозмовника в військово-політичному керівництві пише, що диктатор РФ Володимир Путін наказав своїй армії витіснити українські війська з Курської області. Нібито це має статися до 1 жовтня.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росіяни шоковані через наступ ЗСУ в РФ: у Путіна готують людей до "нової нормальності" 5.00 5 1
Політика / Росія
23.08.2024 146
Еще материалы раздела «Росія»