НОВИНИ ДНЯ: Путін назвав курський прорив "ситуацією". Міноборони РФ показало, де "бомблять" свою ж територію  На аеродромі у Волгоградській області уражено склади з КАБами та паливом, - джерела  23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Синоптикиня розказала, яка погода буде в Україні на День Прапора  Де буде похолодання та дощ: прогноз погоди в Україні на 23 серпня  Температура знизиться. Де виснажлива спека почне слабнути та стане прохолодніше у День Незалежності України  Аномальна спека, але подекуди обіцяють дощі та грози: прогноз погоди в Україні на 22 серпнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
23.08.2024 215

Чи збільшуватимуть в Україні пенсійний вік: у Мінсоцполітики дали відповідь

Завдання держави не примушувати, а заохочувати людей залишатись на ринку праці якомога довше.

d241b509da18e13bfae3fb28dafeab16_23.08.24

Попри зменшення в Україні чисельності працездатного населення, влада не планує збільшувати пенсійний вік. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю "Укрінформ".

На думку Жолнович, стандарт пенсійного віку, запроваджений у 2017 році, є оптимальним, тож його не варто зараз змінювати.

"Він [пенсійний вік – ред.] не вік людини регламентує, а кількість відпрацьованих років. Водночас у 65 років за будь-яких обставин громадянин може піти на пенсію. Зараз, на мою думку, це – нормальний варіант", — зазначила очільниця Мінсоцполітики.

За словами міністерки, зараз набагато важливіше підтримувати та актуалізувати навички, якими володіють люди літнього віку. Це необхідно, аби вони якомога довше могли і хотіли залишались на ринку праці. Для цього в першу чергу треба підвищувати їхній рівень цифрової грамотності.

"Потрібно створювати умови, аби люди пенсійного віку хотіли долучитися до роботи і щоби роботодавці теж їх розглядали як цінний ресурс", – наголосила Оксана Жолнович.

Нагадаємо, якщо людина накопичила менше 15 років стажу, то в 65 років від держави вона отримуватиме соціальну допомогу замість пенсії. Розмір соціальної допомоги визначається за прожитковим мінімумом та середнім доходом сім'ї.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи збільшуватимуть в Україні пенсійний вік: у Мінсоцполітики дали відповідь 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
23.08.2024 215
Еще материалы раздела «Економіка»