НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.08.2024 1253

Навіщо сало маринують у лушпинні цибулі: такої смакоти ви ще не куштували

Кожна господиня має свій секретний рецепт засолювання національного смаколика.

c43962338c58c398eef44a0b31b40dca_26.08.24

Напевно, немає такого українця, який би не любив сала. Бо це справжнісінький національний продукт. Рецептів його засолювання стільки, що голова йде обертом — у кожної господині є свій секрет, як засолити смачне та м’яке сальце до борщу. Втім, мало хто знає про сало, мариноване в лушпинні, яке схоже на копчене, бо має такий самий золотавий колір та присмак. Розповідаємо, як замаринувати сало в лушпинні і як зробити, щоб страва була м’якою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Навіщо маринувати сало в лушпинні цибулі

У такий спосіб можна приготувати домашнє копчене сало, яке буде не лише смачним, а й безпечним для здоров’я. Лушпиння надасть страві золотавого кольору, а сам маринад зробить сало смачним та ніжним.

Для такого рецепту варто вибирати сало з м’ясними прошарками. Також підготуйте дві-три жмені лушпиння цибулі, сіль та цукор за смаком, трохи чорносливу та два лаврові листи.

Таку страву готувати досить легко. Налийте в каструлю літр води, додайте сіль, цукор, чорнослив, лавровий лист і лушпиння цибулі, добре перемішайте та доведіть маринад до кипіння. Потім покладіть у каструлю шматочки сала та варіть близько пів години на повільному вогні. Опісля зніміть каструлю з вогню, дайте простигнути та відправте сало з маринадом на 12 годин до холодильника.

Потім витягніть сало з маринаду, його необхідно обваляти у спеціях, які вам смакують. Після цього обгорніть шматки фольгою і відправте ще на десять годин до холодильника. Через 10-12 годин страва буде готовою до вживання.

Як засолити сало, щоб було м’яким та смачним

Якщо ви купили сало, а воно жорстке, цю проблему легко виправити. Щоб продукт став м’яким, його можна приготувати у  гарячий спосіб. Для такого рецепту ідеальним буде сало із м’ясними прошарками. Наріжте кілограм сала на шматки та залийте його водою, проваріть на повільному вогні 5 хвилин, додайте у маринад 3 столові ложки солі та залиште у розчині на 12 годин.

Після того, як сало промаринується, витягніть його з маринаду, висушіть та натріть різними спеціями. Найкращими будуть куркума, паприка, чорний перець, гвоздика, коріандр, сіль великого помелу, сушений кріп, мускатний горіх, хмелі-сунелі.

Натерте спеціями сало треба загорнути у фольгу чи харчову плівку та залишити на добу в холодильнику, щоб смак страви став більш насиченим. Через 24 години сало буде готовим до вживання.

Оценка материала:

5.00 / 2
Навіщо сало маринують у лушпинні цибулі: такої смакоти ви ще не куштували 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.08.2024 1253
Еще материалы раздела «Суспільство»