НОВИНИ ДНЯ: Спека до +37℃: синоптики дали прогноз на неділю та початок тижня  У Києві ростуть ціни на оренду квартир. В яких районах житло найдорожче  Україна зацікавлена у створені разом з Литвою виробництв для ЗСУ, - Шмигаль  Диктатор Путін втрачає контроль: політолог оцінив наслідки Курської операції для режиму  Частину областей накриє спека +36 градусів: де температура різко зросте  Росіяни не сприймають Україну як незалежну державу: у цьому переконані 76% опитаних українців  Плавання, легка атлетика і волейбол: повний список учасників Паралімпіади-2024 від Українивсі новини дня
Політика
Світ
25.08.2024 64

Диктатор Путін втрачає контроль: політолог оцінив наслідки Курської операції для режиму

Курська операція – це удар по репутації та самолюбству Кремля.

302000f6ce7fff8534f0a6c77ae1069e_25.08.24

Операція ЗСУ в Курській області вже має цілу низку політичних наслідків для Росії. Найголовніше – війна перейшла на територію країни-агресорки. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив політолог Володимир Фесенко в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Вперше після Другої світової війни Москва втратила контроль над частиною території Курської області. Навіть деякі російські політологи, причому лояльні до Кремля, назвали це ляпасом президенту-диктатору Володимиру Путіну. Своєю чергою Фесенко називає це "слабкістю і Кремля, і російської армії".

"Знову сталася іронія з темою "трьох днів". На початку війни Кремль пообіцяв за "три дні розгромити" Україну. Багато хто вірив у це, очікував подібного. Але не вийшло, і досі не виходить. А тепер Герасимов, начальник генштабу збройних сил Російської Федерації, пообіцяв Путіну за "три дні" вирішити проблему в Курській області. Причому вони називають це не війною, а "масштабними провокаціями", "проблемами", "спробою прориву". Хоча яка тут спроба, якщо російська влада втратила контроль більш ніж над однією тисячею квадратних кілометрів Курської області?" – наголосив політолог.

Курська операція, каже Фесенко, – це удар по репутації та самолюбству Кремля, а також по всій російській армії.

"Слабкість Кремля проявилася не тільки всередині Росії. Вона відчувається знову, як 2022 року, і за кордоном. Путін потенційно зараз втрачає контроль над розвитком ситуації. Він хотів примусити Україну до миру на своїх умовах, до односторонніх поступок. Тепер позиції Києва в перспективі майбутніх мирних переговорів значно посилилися. І сама логіка перемовин неминуче має змінитися. Це викликає лють, роздратування у Путіна", – каже політолог.

За його словами, кремлівський "фюрер" намагається применшити масштаби того, що сталося, замовчати, але у нього це погано виходить.

Нагадаємо, Кремль вважає, що операція ЗСУ в Курській області триватиме кілька місяців. Оскільки росіяни шоковані через наступ в РФ, то людей готують до "нової нормальності".

Оценка материала:

5.00 / 1
Диктатор Путін втрачає контроль: політолог оцінив наслідки Курської операції для режиму 5.00 5 1
Політика / Світ
25.08.2024 64
Еще материалы раздела «Світ»