НОВИНИ ДНЯ: Удари по аеродрому "Саваслейка" дали результати: експерт оцінив, скільки МіГ-31К залишилось у РФ  Якою буде погода в останні дні літа: синоптик дав невтішний прогноз  Що буде з погодою у Києві до кінця літа: прогноз Укргідрометцентру  27 серпня в Україну прийдуть довгоочікувані дощі: де буде мокро   Майже тропічні дощі та грози: якою буде погода в Україні 27 серпня  Тиждень в Україні почнеться зі спеки, місцями до +36°  Cпека ще мучитиме українців: прогноз погоди до кінця літавсі новини дня
Бізнес
Економіка
27.08.2024 268

В Україні різко здорожчав один з популярних овочів

Високий попит на тепличні овочі спостерігається, як з боку оптових компаній, так і роздрібних мереж.

224501eaa158c173647803d5d438c017_27.08.24

В Україні через підвищений попит продовжують зростати ціни на тепличні томати. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

За словами експертів, нинішні ціни на помідори є найвищими в Україні як мінімум за останні сім років.

"Так, станом на 23 серпня, тепличні комбінати відвантажували тепличний томат не дешевше за 35–50 грн/кг ($0,85-1,21/кг), що в середньому на 13% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня", - вказано в повідомленні.

Головна причина такої різкої зміни - різке скорочення пропозиції цієї продукції в українських господарствах.

"Через сильну спеку багато виробників втратили частину врожаю, оскільки за аномальних погодних умов у липні поточного року, навіть захищений ґрунт не гарантував отримання всього запланованого врожаю. Додатково, українські фермери втратили значну частину врожаю ґрунтових томатів, деякі з них втрати оцінювали в 100%", – йдеться у повідомленні.

Високий попит на тепличні овочі спостерігається, як з боку оптових компаній, так і роздрібних мереж.

За прогнозами виробників, підвищувальний ціновий тренд у цьому сегменті може зберегтися наступного тижня. Якщо це станеться, то в Україні ціна на помідори буде найвищою серед усіх країн регіону.

Раніше ми повідомляли, що тепличні комбінати підвищили ціни на огірки.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні різко здорожчав один з популярних овочів 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
27.08.2024 268
Еще материалы раздела «Економіка»