НОВИНИ ДНЯ: Трамп вказав на того, хто допоможе закінчити війну між Росією та Україною  Синоптикиня повідомила про спеку +35 градусів і попередила, де пройдуть грозові дощі  Курська операція є пунктом плану перемоги України — Зеленський  Що додати до картопляного пюре замість молока, щоб було смачне та ніжне  Названо точну дату, коли в Києві нарешті похолоднішає  Зеленський про повернення українських чоловіків з-за кордону: я тільки за, але без примусу  Зеленський відповів, чи буде Росія присутня на другому Саміті мирувсі новини дня
Політика
Світ
29.08.2024 467

У Білому домі назвали теракт РФ проти України "класичною схемою Путіна" і знов пообіцяли ППО

У Білому домі назвали черговий масований обстріл України з боку Росії "класичною схемою Путіна" та заявили, що США "зосереджені" на зміцненні протиповітряної оборони України.

_kirbi_gettyimages_1241330835_10a313726473ed86f4332d156fd936a8_650x410_29.08.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву радника Білого дому з питань національної безпеки Джона Кірбі, яку цитує Голос Америки. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Ми однозначно засуджуємо ці атаки. Це класична схема дій Волоимира Путіна з енергетичної інфраструктури, особливо тому, що він знає, що погода скоро зміниться і що людям буде потрібно набагато більше тепла та електроенергії, оскільки в Україні стає холодніше. Це знову був класичний крок Путіна. І те, на чому ми зосереджені, - щоб вони мали якомога надійніші засоби протиповітряної оборони", - сказав Кірбі.

Він заявив, що ППО України спрацювала "дуже добре", збивши більшість повітряних цілей, і що США збираються «переконатися», що «що вони можуть продовжувати це робити».

"Тому ми зосереджені на перехоплювачах і системах протиповітряної оборони не лише від Сполучених Штатів, а й від союзників і партнерів", - сказав Кірбі.

Нагадаємо, вранці 26 серпня Росія масовано атакувала Україну з повітря, застосувавши 127 ракет і 109 дронів. За даними ВМС, в результаті протиповітряного бою збито 201 повітряну ціль – 102 ракети та 99 ударних БпЛА.

Цілями окупантів були об'єкти енергетики. По всій країні виникли перебої з постачанням електроенергії. У столиці світла не було більшу частину доби. Які саме об'єкти було уражено, досі невідомо. У вівторок, 27 серпня, у низці регіонів будуть задіяні графіки відключення електроенергії.

Наразі атака Росії проти України триває. Українську територію атакують ударні дрони, оголошено загрозу застосування балістики. Вибухи пролунали у Кривому Розі.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Білому домі назвали теракт РФ проти України "класичною схемою Путіна" і знов пообіцяли ППО 5.00 5 1
Політика / Світ
29.08.2024 467
Еще материалы раздела «Світ»