НОВИНИ ДНЯ: Трамп вказав на того, хто допоможе закінчити війну між Росією та Україною  Синоптикиня повідомила про спеку +35 градусів і попередила, де пройдуть грозові дощі  Курська операція є пунктом плану перемоги України — Зеленський  Що додати до картопляного пюре замість молока, щоб було смачне та ніжне  Названо точну дату, коли в Києві нарешті похолоднішає  Зеленський про повернення українських чоловіків з-за кордону: я тільки за, але без примусу  Зеленський відповів, чи буде Росія присутня на другому Саміті мирувсі новини дня
Політика
Україна
29.08.2024 428

У Києві реорганізували роботу центрів мобілізації: ВЛК працюватимуть цілодобово

У Києві реорганізували роботу центрів мобілізації. Військово-лікарські комісії у столиці проводитимуть медичні огляди цілодобово.

1_9f5d5e52009ae652b379c700a9177482_650x410_29.08.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Київську міську військову адміністрацію у Telegram. Про це повідомляють Контракти.UA.

28 серпня, провели засідання Ради оборони Києва, на якому розглянути питання мобілізації для забезпечення безперервної та ефективної роботи об’єднаних центрів мобілізації.

Був уточнений склад центрів, в яких працюватимуть найбільш кваліфіковані кадри з представників районних держадміністрацій, районних ТЦК та СП, районних управлінь Національної поліції у місті Києві, відділів охорони здоров’я для здійснення координації та контролю за роботою лікарів, включених до складу військово-лікарських комісій.

Також уточнили режим роботи об’єднаних центрів мобілізації для проведення медичних оглядів та професійно-психологічного відбору у визначені терміни, щоб забезпечити відповідну пропускну спроможність об’єднаних центрів мобілізації.

"Звернута увага на ефективну роботу військово-лікарських комісій для забезпечення цілодобового проведення медичних оглядів та гарантованого проведення заходів мобілізації", - йдеться у повідомленні КМВА.

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, в Україні з початку повномасштабного вторгнення Росії дії загальна мобілізація та воєнний стан. На початку серпня їх дії продовжили ще на 90 днів - до 9 листопада 2024 року.

Також зазначимо, що 18 травня 2024 набув чинності новий закон про мобілізації в Україні. За оновленими законодавством, всі військовозобов'язані українці повинні були оновити свої облікові дані. Для цього, зокрема, запустили електронний кабінет військовозобов'язаного - мобільний застосунок "Резерв+".

Оценка материала:

5.00 / 2
У Києві реорганізували роботу центрів мобілізації: ВЛК працюватимуть цілодобово 5.00 5 2
Політика / Україна
29.08.2024 428
Еще материалы раздела «Україна»