НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Політика
Україна
30.08.2024 219

Чи дозволила мобілізація змінити ситуацію на фронті: відповідь Подоляка

Мобілізація дозволила провести подекуди деякі ротаційні заходи й покращила систему підрахунку людей, на яких "можна розраховувати". Водночас вона все одно потребує внесення корективів.

dscf9723_enhanced_rd_9e8d8427136a58122eef3f68bf95adfa_650x410_30.08.24

Про це розповів радник голови Офісу президента (ОП) Михайло Подоляк в коментарі Youtube-каналу РБК-Україна. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як пояснив Подоляк, у випадку мобілізації не варто очікувати на швидкий результат, оскільки процес потребує внесення корективів, чи вибудовування інакшої логістики. Втім, наразі ж вона виглядає більш потужно та привабливо з організаційної точки зору, а також дозволяє більш якісно планувати.

"Чи це (мобілізація, - ред.) може зупинити Росію в повному обсязі? Росія і так зупинена. Ми маємо просування Російської Федерації виключно на Донецькому напрямку, але це, тому що вона сконцентрувала все боєздатне, що в неї на сьогодні є", - зауважив радник голови ОП.

За словами Подоляка, якщо "прибрати" дефіцит артилерії, тактичної авіації, РЕБів й дронів, тоді "ситуація буде виглядатиме інакшою".

Мобілізація в Україні

18 травня 2024 року в Україні набрав чинності новий комплексний закон про мобілізацію. Закон, зокрема, передбачає оновлення військово-облікових даних для військовозобов'язаних, призовників і резервістів віком від 18 до 60 років, таких як номер мобільного телефону, фактична адреса проживання та електронна пошта. Громадяни мали виконати це оновлення до 16 липня включно. В іншому випадку їм загрожують штрафи або отримання повісток поштою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи дозволила мобілізація змінити ситуацію на фронті: відповідь Подоляка 5.00 5 2
Політика / Україна
30.08.2024 219
Еще материалы раздела «Україна»