НОВИНИ ДНЯ: Наступ ЗСУ на Курщині підірвав рейтинги Путіна – ISW  Удари по Росії – рішення Байдена досі немає: чому Захід боїться Путіна  Зеленський закликав Захід дати дозвіл на далекобійність: не можна затягувати  Прийде похолодання? Синоптики дали прогноз на новий робочий тиждень в Україні  Зодіакальний гороскоп на вересень 2024 року для всіх 12 знаків  США вважають малоймовірним, що F-16 збили "дружнім вогнем" з Patriot  Якою буде в Україні погода у вересні: прогноз "Укргідрометцентру"всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.09.2024 244

Оладки з цього овоча замінять деруни з кабачків і картоплі: простий рецепт, який стане хітом осені

Така осіння страва допоможе зміцнити імунітет перед сезонними захворюваннями.

360f1600c77b50065c24845e83c3ca35_02.09.24

Оладки з кабачків і деруни – одні з найпопулярніших страв на українському столі. Та з часом вони можуть набридати, тому досвідчені господині не обмежуються лише картоплею та кабачками. Є простий і водночас вишуканий рецепт оладок з гарбузом та імбирем. Гарбузові оладки будуть не лише смачними, а ще й дуже корисними, тому цей рецепт точно стане справжнім осіннім хітом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Яка користь гарбуза для здоров’я

Гарбуз – це потужне джерело клітковини, вітамінів групи В, А, С та Е, калію, магнію, кальцію та заліза. Також овоч містить антиоксидантні сполуки, які нівелюють хвороби серця, судин, кишківника та нервової системи. У гарбузі міститься достатня кількість білка, щоб позитивно впливати на м’язову тканину і попереджати наростання зайвого жиру.

А найпростіша страва, яку можна приготувати з цього корисного та смачного овоча – це оладки. Окрім гарбуза для приготування оладок знадобиться корінь імбиру, який посилить їхній смак. Гарбузові оладки стануть прекрасною альтернативою дерунам та кабачковим оладкам. Приготуйте такі оладки хоча б один раз, і ви напевно готуватимете їх постійно.

Який рецепт гарбузових оладок з імбиром

Інгредієнти:

  • 200 грамів гарбуза;
  • склянка білого борошна;
  • 2 яйця;
  • свіжий корінь імбиру;
  • сіль та перець за смаком;
  • оливкова чи соняшникова олія.

Спосіб приготування:

  1. Очистіть гарбуз, поріжте на шматки та натріть на крупній терці.
  2. Додайте яйця, потім борошно, сіль, перець і трохи тертого імбиру. Все ретельно перемішайте.
  3. Нагрійте олію на сковороді і викладіть смажитися оладки. Обсмажуйте їх по 3-4 хвилини з обох боків до рум’яної скориночки.
  4. Після обсмажування викладіть оладки на паперовий рушник чи серветки, щоб стекла зайва олія.
  5. Гарбузові оладки найкраще смакуватимуть зі сметаною та салатом із помідорів й огірків.

Оценка материала:

5.00 / 1
Оладки з цього овоча замінять деруни з кабачків і картоплі: простий рецепт, який стане хітом осені 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
02.09.2024 244
Еще материалы раздела «Суспільство»