НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
04.09.2024 159

"Приїдуть додому і будуть підтримувати війну": український призер Паралімпіади-2024 розніс росіян

Олександр Литвиненко обурився участю російських спортсменів на Паралімпійських іграх у Парижі.

5eedc2c67fd31dc6152008fdd48e6569_04.09.24

Український легкоатлет Олександр Литвиненко після здобуття "бронзи" в стрибках у довжину на Паралімпійських іграх-2024 в Парижі розкритикував допущення до змагань російських спортсменів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Литвиненко наголосив, що насправді атлети з держави-агресорки аж ніяк не "нейтральні", й після повернення до РФ продовжать підтримувати загарбницьку війну, яку їхня країна веде проти України.

Українець також додав, що програв "непорозумінню", маючи на увазі росіянина Євгенія Торсунова, якому віддали золоту нагороду.

"Лютий-березень я провів у підвалі, нормально не спав, не міг тренуватися. А вони, "нейтральні" росіяни, собі тренувалися спокійно, веселяться, посміхаються. Жоден з них не "нейтральний", вони всі приїдуть додому і будуть підтримувати війну, фотографуватися з "героями "СВО", депутатами – тими, хто нас вбиває.

Дуже задоволений, це моя перша медаль. Мені 34 роки, друга Паралімпіада, може остання. Тому ця медаль для мене важлива. Але мені трішки шкребе на душі, бо я програв цьому непорозумінню. Через це я маю образу, не на когось, а на себе.

Це найважливіша, найважча медаль у моєму житті. Але я б без роздумів її віддав, щоб ще раз побачити свого друга, який зник безвісти", – сказав Литвиненко у коментарі для Суспільне Спорт.

Для Литвиненка це дебютна медаль у кар'єрі на Паралімпіадах. Він також є бронзовим призером чемпіонатів світу в стрибках у довжину 2019 та 2023 років.

Після п'ятого змагального дня Паралімпіади-2024 збірна України посідає десяте місце в медальному заліку, маючи у своєму активі 35 нагород – 5 золотих, 12 срібних і 18 бронзових. За кількістю виграних медалей наша команда йде на п'ятій позиції.

Паралімпійські ігри в Парижі триватимуть до 8 вересня. Україна представляють 140 атлетів, які змагаються у 17 видах спорту. Це рекордна кількість видів спорту в паралімпійській історії України.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Приїдуть додому і будуть підтримувати війну": український призер Паралімпіади-2024 розніс росіян 5.00 5 2
Життя та Стиль / Спорт
04.09.2024 159
Еще материалы раздела «Спорт»