НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
04.09.2024 303

Нацбанк анулював ліцензію відомій компанії, яка видає мікрокредити: про яку йдеться

Компанія видавала мікрокредити, але її робота не відповідала стандартам регулятора.

7cb58a787d6eccb0219c6f5b096416ac_04.09.24

Національний банк України ухвалив рішення про анулювання ліцензії фінансової компанії ТОВ "Маніфою", також відомої як Money4YOU, після планової інспекційної перевірки. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Компанія займалася видаванням мікрокредитів, проте її діяльність не відповідала вимогам регулятора. Окрім анулювання ліцензії, НБУ наклав на Money4YOU штраф у розмірі 4,28 мільйона гривень за низку серйозних порушень. По-перше, компанія не вказувала в договорах про споживчий кредит денну процентну ставку та методику її розрахунку, що є прямим порушенням законодавства.

Повідомляється, що Money4YOU порушила закони, які регулюють споживче кредитування, фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг, а також норми, що стосуються електронної комерції.

НБУ також зазначив, що компанія не дотримувалася різних положень регулятора. Зазначимо, що 2021 року НБУ вже вживав заходів впливу щодо ТОВ "Маніфою" через порушення законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг. 2023 року компанія знову потрапила під санкції НБУ за надання свідомо неправдивої інформації. Ці кроки регулятора відображають серйозні проблеми в діяльності компанії та прагнення забезпечити належний рівень фінансових послуг в Україні.

Нагадаємо, ТСН писала про те, чи потрібно платити кредити під час воєнного стану та як можна списати заборгованість.

Оценка материала:

5.00 / 2
Нацбанк анулював ліцензію відомій компанії, яка видає мікрокредити: про яку йдеться 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
04.09.2024 303
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»