Життя та Стиль
Суспільство
Оладки на молоці: класичний рецепт
Особливість приготування оладок на молоці в тому, що тісто має добре підійти, тоді вони виходять пишними та м'якими.
До складу оладок входять звичайні для багатьох продукти: борошно, молоко, дріжджі та цукор. Подавайте їх зі сметаною, медом чи джемом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
борошно пшеничне - 250 г
молоко - 240 г
дріжджі сухі - 1 ч. л.
Цукор - 1,5 ст. л.
Сіль - щіпка
олія
- У тепле молоко додайте одну чайну ложку цукру та дріжджі. Перемішайте віничком. Накрийте рушником і поставте у тепле місце на 10-15 хвилин. Додайте в тісто цукор, що залишився, сіль і борошно. Добре перемішайте. Накрийте миску і поставте на 1-1,5 години на тепле місце, тісто має збільшитися вдвічі.
- Не розмішуючи тісто, викладайте його столовою ложкою, змоченою у воді, на гарячу сковороду з олією. Обсмажуйте з двох боків на середньому вогні до золотистого кольору.
Поради:
- Молоко використовуйте будь-якої жирності.