НОВИНИ ДНЯ: В Україні необхідна тотальна мілітаризація суспільства – Жорін  До України прийшло бабине літо: прогноз погоди на п'ятницю, 6 вересня   Кім Чен Ин стратив декілька десятків чиновників через повінь в КНДР  Шольц замовив 17 систем ППО IRIS-T для України — подробиці  Зеленський про Курську операцію: це найбільше поповнення обмінного фонду  В Україну прийде антициклон. Синоптик дала прогноз на 6 вересня  Що ховається за розмовами Путіна про "мир" - ЦПДвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.09.2024 731

Картопляні ньокі: приготуйте смачні італійські галушки

Картопляні ньокі дещо нагадують ліниві вареники, проте мають свою особисту італійську естетику.

66f0a18f31bd0bd6393feb916b2603bc_05.09.24

На сторінці AL Dante Channel показали, як приготувати смачні та ароматні картопляні ньокі до вашої вечері. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Картопля - 1 кг

Борошно - 2 склянки

Яйця (жовтки) - 2 шт.

Часник

Вершкове масло - 100 г

Шавлія - 10-12 свіжих листків

Сіль

Чорний перець

Пармезан (тертий)

Приготування:

Приготуйте картоплю:

  • Розігрійте духовку до 200°C, збризніть картоплю оливковою олією та посоліть;
  • Запікайте до готовності, приблизно 1 годину;
  • Дайте трохи охолонути, потім очистьте і подавіть.

Тісто:

  • Посипте картоплю борошном і додайте дрібку солі;
  • Зробіть поглиблення у центрі та додайте яйця;
  • Обережно перемішайте руками, щоб вийшло м’яке тісто.

Формуйте ньокі:

  • Викладіть тісто на присипану борошном поверхню;
  • Розділіть його на 4 частини та розкачайте кожну частину в довгу ковбаску товщиною приблизно 1,3 см.
  • Поріжте ковбаску на шматки розміром 2,5 см.

Приготуйте ньокі:

  • Доведіть до кипіння велику каструлю підсоленої води та закиньте в неї ньокі.
  • Коли вони спливуть на поверхню, десь через  2-3 хвилини дістаньте їх шумівкою.

Приготуйте соус:

  • У великій пательні розтопіть масло на середньому вогні;
  • Додайте ньокі та підсмажте їх до золотисто-коричневого кольору;
  • Додайте шавлію і смажте до хрусткої скоринки;
  • Додайте сіль та перець.

Поради:

Подавати ньокі треба гарячими з пармезаном.

Смачного!

Це дуже смачна, поживна та ароматна страва, від якої ви отримаєте справжнє гастрономічне задоволення.

Оценка материала:

5.00 / 2
Картопляні ньокі: приготуйте смачні італійські галушки 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
05.09.2024 731
Еще материалы раздела «Суспільство»