НОВИНИ ДНЯ: Шольц анонсував передачу Україні ще 17 систем ППО IRIS-T  У Путіна зробили нову заяву про війну та діалог  В Україні у п'ятницю переважно без опадів, до +28°  Україна наближається до дозволу на глибокі удари по РФ західною зброєю, - експерт  В Україні необхідна тотальна мілітаризація суспільства – Жорін  До України прийшло бабине літо: прогноз погоди на п'ятницю, 6 вересня   Кім Чен Ин стратив декілька десятків чиновників через повінь в КНДРвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.09.2024 686

Кожен другий українець припускається помилки: як варити рис на голубці правильно

Голубці – популярна серед українців страва. Однак, виявляється, не всі знають, як правильно варити рис, щоб голубці вийшли смачними та соковитими.

4330dd480e3e611790c9718b83d9d946_05.09.24

Якщо залишити рис сирим, то він у фарші вбиратиме надто багато соусу, в якому тушкуються голубці. Тому страва вийде сухою і не такою апетитною, як нам би цього хотілося. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Ба більше, якщо брати молоду та м'яку капусту, а рис правильно зварити, то й самі голубці набагато швидше приготуються.

Однак, кажуть кулінари, якщо у вас немає часу варити крупу для голубців, можна схитрити. Існує один цікавий трюк. Ви можете поставити рис на кілька годин у холодну воду. Після замочування одразу починайте готувати страву.

Найкраще, за словами спеціалістів, брати для голубців круглозернистий рис. Цей сорт готується набагато швидше і вирізняється м'якістю.

Отже, як правильно варити рис для голубців? Все дуже просто. Спочатку потрібно підготувати інші продукти, зокрема, почистити і натерти на тертці моркву, почистити і подрібнити цибулю.

Спочатку викладіть на розігріту сковороду цибулю для обсмаження, потім туди ж додайте моркву. Так цибуля точно не підгорить. Залийте каструлю водою, доведіть її до кипіння, насипте рис і варіть крупу приблизно 5 хвилин. Вона має бути напівготовою. Відкиньте на друшляк та остудіть.

Пропустіть через прес кілька зубків часнику, натріть на тертці помідори без шкірки. Всі ці компоненти потрібно ретельно з'єднати з фаршем, додати спеції та перемішати. На один невеликий листок капусти вистачить 2 ст. л. фаршу. Сформуйте голубці. Тушкуйте страву на повільному вогні приблизно 30-60 хвилин.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кожен другий українець припускається помилки: як варити рис на голубці правильно 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
05.09.2024 686
Еще материалы раздела «Суспільство»