НОВИНИ ДНЯ: Ціни злетіли. У яких містах знову подорожчала нерухомість  Перший мільйон. Навіщо Україна нарощує виробництво біометану та що це таке  Що буде після інавгурації Трампа: три головні проблеми, які постануть перед Україною  Синоптик розповіла, якою буде погода 15 січня  Аеропорт Львова вивчає можливість відкриття рейсів під час війни: названо умови  В Україні змінилися тарифи на комуналку: що здорожчало найбільше  Зима продовжує дивувати: яка погода буде 15 січня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.09.2024 910

Кожен другий українець припускається помилки: як варити рис на голубці правильно

Голубці – популярна серед українців страва. Однак, виявляється, не всі знають, як правильно варити рис, щоб голубці вийшли смачними та соковитими.

4330dd480e3e611790c9718b83d9d946_05.09.24

Якщо залишити рис сирим, то він у фарші вбиратиме надто багато соусу, в якому тушкуються голубці. Тому страва вийде сухою і не такою апетитною, як нам би цього хотілося. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Ба більше, якщо брати молоду та м'яку капусту, а рис правильно зварити, то й самі голубці набагато швидше приготуються.

Однак, кажуть кулінари, якщо у вас немає часу варити крупу для голубців, можна схитрити. Існує один цікавий трюк. Ви можете поставити рис на кілька годин у холодну воду. Після замочування одразу починайте готувати страву.

Найкраще, за словами спеціалістів, брати для голубців круглозернистий рис. Цей сорт готується набагато швидше і вирізняється м'якістю.

Отже, як правильно варити рис для голубців? Все дуже просто. Спочатку потрібно підготувати інші продукти, зокрема, почистити і натерти на тертці моркву, почистити і подрібнити цибулю.

Спочатку викладіть на розігріту сковороду цибулю для обсмаження, потім туди ж додайте моркву. Так цибуля точно не підгорить. Залийте каструлю водою, доведіть її до кипіння, насипте рис і варіть крупу приблизно 5 хвилин. Вона має бути напівготовою. Відкиньте на друшляк та остудіть.

Пропустіть через прес кілька зубків часнику, натріть на тертці помідори без шкірки. Всі ці компоненти потрібно ретельно з'єднати з фаршем, додати спеції та перемішати. На один невеликий листок капусти вистачить 2 ст. л. фаршу. Сформуйте голубці. Тушкуйте страву на повільному вогні приблизно 30-60 хвилин.

Оценка материала:

5.00 / 3
Кожен другий українець припускається помилки: як варити рис на голубці правильно 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
05.09.2024 910
Еще материалы раздела «Суспільство»