НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня дала прогноз погоди в Україні у п'ятницю  Путін назвав території України, які РФ хоче окупувати першочергово  Як приготувати смажені картопляні пиріжки з сиром  Кліматологиня розповіла, якою буде погода в Україні до кінця листопаду  У Франції обрали нового прем'єр-міністра: що про нього відомо  Зеленський зізнався, чи попереджав Байдена про Курську операцію  "Вже повіває свіжим повітрям": синоптикиня прогнозує до +12° в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.09.2024 256

Кліматологиня розповіла, якою буде погода в Україні до кінця листопаду

В Україні у вересні-листопаді очікується тепла та посушлива погода. Середня осіння температура може бути на 1-2 градуси вищою за норму.

Такий прогноз дала кліматологиня Віра Балабух, передає "Уніан". Пише "Апостроф". Про це повідомляють Контракти.UA.

За її словами, вересень буде найтеплішим та найбільш аномальним місяцем. Температура може на 2-3 градуси перевищувати кліматичну норму.

"Це говорить про те, що середня за добу температура повітря, ймовірно, буде вищою за 15 градусів. Тобто у нас продовжуватиметься метеорологічне літо і у вересні… Оскільки це зумовлено переважанням антициклональної погоди, відповідно, спостерігатиметься досить суттєвий дефіцит опадів. Та посуха, яку ми з вами бачили, вона, на жаль, продовжуватиметься і надалі, за досить високої температури", - сказала Балабух.

У жовтні температура повітря може бути на два градуси вищою за норму, а в листопаді - на один.

З другої половини осені почнеться помітне похолодання.

"І от тоді вже опадів стане значно більше, і можна сподіватися на те, що ця посуха і ця пожежна небезпека, яка у нас триває, припиняться", - зазначила кліматологиня.

Як повідомляв "Апостроф", у Україні у вересні зафіксували рекордну температуру у дев'яти областях.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кліматологиня розповіла, якою буде погода в Україні до кінця листопаду 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
06.09.2024 256
Еще материалы раздела «Суспільство»