НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.09.2024 669

Осінні канікули 2024. Точні дати, коли школярі будуть відпочивати

Цьогоріч школи самостійно зможуть визначати дати і тривалість канікул. Однак Міністерство освіти і науки України (МОН) опублікувало рекомендації стосовно дати осінніх канікул у 2024 році.

Про це пише РБК-Україна із посиланням на дані МОН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Канікули для українських школярів

Кабінет міністрів України визначив дати початку та закінчення навчального року в загальноосвітніх школах. Згідно з постановою №841 від 23 липня 2024 року, навчання розпочалося 2 вересня 2024 року, а завершиться 30 червня 2025 року.

МОН надає школам можливість самостійно визначати структуру навчального року з урахуванням безпекової ситуації. Орієнтовні дати канікул:

  • Осінні: 28 жовтня – 3 листопада 2024 року
  • Зимові: 30 грудня 2024 – 10 січня 2025 року
  • Весняні: 24 – 30 березня 2025 року
  • Літні: 30 червня – 31 серпня 2025 року

Як школи визначатимуть структуру навчального року

У коментарі для РБК-Україна у МОН пояснили, що канікули в навчальних закладах повинні тривати не менше 30 календарних днів протягом навчального року. Однак їх періодичність і тривалість кожен заклад освіти може визначати самостійно.

Педагогічна рада кожного навчального закладу має право самостійно визначати структуру та тривалість навчального року в межах затверджених урядом дат.

Педагогічна рада також вирішує питання щодо:

  • тривалості навчального тижня та дня
  • тривалості занять і перерв між ними
  • форм організації освітнього процесу

При визначенні структури навчального року враховуються освітня програма, навчальне навантаження, вікові особливості учнів, а також їхній фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток, з урахуванням специфіки регіону.

Нагадаємо, дистанційне навчання спричиняє освітні втрати, що підтверджується даними міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022. Згідно з результатами, освітні втрати українських школярів наразі складають 1,5-2 роки. РБК-Україна розповідало, як в Україні планують вирішувати цю проблему.

Також ми писали, що у багатьох регіонах Україні свято Першого дзвоника відбулося в онлайн-форматі через складну безпекову ситуацію. У деяких регіонах відбулися святкові лінійки, а у деяких – провели перший тематичний урок, який присвятили українським захисникам.

Оценка материала:

5.00 / 2
Осінні канікули 2024. Точні дати, коли школярі будуть відпочивати 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
07.09.2024 669
Еще материалы раздела «Суспільство»