НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.09.2024 164

Чим корисне гарбузове насіння для вашого здоровʼя

Гарбузове насіння – поживний і корисний продукт, який може покращити загальний стан вашого організму.

8db613634cc742d35599cbf6f9789ae7_07.09.24

Лікар Jeff Winternheimer розповів своїм підписникам про користь гарбузового насіння для здоровʼя, особливо тих людей, хто відчуває біль у попереку. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Вміст магнію

Гарбузове насіння багате на магній – мінерал, відомий своїми властивостями у розслабленні м’язів. Необхідний рівень магнію може допомогти зменшити м’язову напруженість, що сприятиме полегшенню болю у попереку. Він також допомагає підтримувати здоров'я серця, знижує рівень холестерину та зменшує ризик серцевих захворювань.

Протизапальні властивості

Це насіння містить антиоксиданти та протизапальні сполуки. Біль у попереку часто пов’язаний із запаленням, і наявність гарбузового насіння в раціоні може допомогти зменшити маркери запалення, потенційно полегшивши дискомфорт.

Омега-3 жирні кислоти

Гарбузове насіння містить Омега-3 жирні кислоти, відомі своєю протизапальною дією. Споживання багатих на Омега-3 продуктів може допомогти впоратися із запаленням та сприяти покращенню загального здоров’я суглобів і хребта.

Щільність поживних речовин

Гарбузове насіння – багата на поживні речовини їжа, яка забезпечує наш організм необхідними вітамінами й мінералами. Воно може підтримати загальне самопочуття та сприяти здатності організму відновлюватися після різних запальних станів.

Вміст білка

Білок має велике значення для здоров’я та відновлення м’язів. Насіння гарбуза – хороше джерело рослинного білка, який може допомогти в їхньому відновленні й підтримці.

Вміст цинку

Цинк, що міститься в гарбузовому насінні, відіграє важливу роль в імунній функції та відновленні тканин. Підтримка імунної системи дуже важлива для здоровʼя людини, адже імунітет бореться з різного роду захворюваннями, інфекціями та вірусами.

Амінокислота триптофан

Гарбузове насіння містить амінокислоту триптофан, яка допомагає організму виробляти серотонін і мелатонін, які можуть покращити якість сну.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чим корисне гарбузове насіння для вашого здоровʼя 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
07.09.2024 164
Еще материалы раздела «Суспільство»