НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Бізнес
Страхування
07.09.2024 141

В Україні змінилися правила страхування поїздки в транспорті

Пасажир тепер не є стороною договору для відшкодування завданої шкоди у разі настання страхового випадку.

6d74b09103446d4d0836336d174e5579_07.09.24

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури вдосконалило систему страхування поїздок на автомобільному та міському електричному транспорті.  Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Раніше пасажири купували квиток на поїздку, у вартість якого входила платня страхового поліса, що означало, що вони страхували себе за власні кошти. Відповідні відомості були зазначені у квитку.

Отже, пасажир більше не вважається стороною договору, який регулює відшкодування збитків у разі страхового випадку.

"Якщо такий випадок станеться, страхова компанія здійснює виплату відшкодування безпосередньо за запитом пасажира. Водночас перевізник також має право ініціювати процес відшкодування",- йдеться у повідомленні відомства.

Крім того, нові правила встановлюють мінімальну страхову суму, яку перевізник зобов'язаний застрахувати на кожного потерпілого. Ця сума становить 320 000 грн за шкоду, заподіяну життю та здоров'ю.

Раніше ТСН.ua писав про те, як змінилися податкові відрахування до бюджету від початку війни і як це пов'язано із виїздом людей за кордон.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні змінилися правила страхування поїздки в транспорті 5.00 5 2
Бізнес / Страхування
07.09.2024 141
Еще материалы раздела «Страхування»