НОВИНИ ДНЯ: Рецепт сирної запіканки з манкою  Синоптики погіршили прогноз погоди на вихідні: які регіони постраждають найбільше  Байден хоче списати майже 5 мільярдів доларів боргу Україні  Розвідка Британії оцінила зміни в армії РФ за час повномасштабної війни  Жителів низки регіонів України попередили про ожеледицю на дорогах у найближчу добу  Банки скоротили іпотечне кредитування українців  У Росії найбільша алмазна компанія заявила про кризу і закриття копаленьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.09.2024 712

Як приготувати смачні українські деруни

Рецептів дерунів так багато, що всі спробувати ледь встигнеш. Картоплю можна терти та блендерити, використовувати до них різни заправки, додатки та начинки.

49756659b2171f472151e6ce90f5eb78_09.09.24

На своїй сторінці Instagram ресторатор Савва Лібкін поділився рецептом справжніх українських дерунів, рецепт "як у ресторані" можна легко приготувати на своїй кухні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Картопля - 1 кг

Сметана - 2 ст. л

Жовток - 4 шт.

Цибуля ріпчаста 200 г - 200 г

Крохмаль - 1 ст.л

Приготування:

  • На дрібній терці натираємо картоплю та цибулю;
  • Руками віджати зайву вологу;
  • Додати сметану, яйця, крохмаль та сіль, після чого добре перемішуємо;
  • Розігріти трохи олії на сковорідці з товстим дном;
  • Смажити деруни з двох сторін до готовності

Поради:

  • Картоплю краще беріть ту, що підходить на пюре;
  • Подавати деруни можна зі смаженими білими грибами, з лососем, або зі сметаною та зеленню.
  • Можна подати деруни з яйцем пашот.

Цікаво, що східноєвропейські євреї називають цю страву словом - "Латкес". Сам Савва Лібкін згадував, що у його дитинстві у вихідні, деруни або латкес подавали до столу з оселедцем та форшмаком.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як приготувати смачні українські деруни 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.09.2024 712
Еще материалы раздела «Суспільство»