НОВИНИ ДНЯ: "Шкода, що ми не можемо цього зробити". Зеленський розвіяв страх союзників про удари по Кремлю  В Україну прийдуть дощі та незначне похолодання: синоптикиня назвала дату  Новий голова Мінкульту відповів, чи планується закривати телемарафон  Опинилися за ґратами за підпал авто ЗСУ: у Києві затримали двох поплічників ворога  Коли в Україні насправді почнеться осінь: пояснення синоптикині  Україна отримає від Нідерландів матеріали для техобслуговування F-16 і ракети "повітря-повітря"  На Су-24М випробовують вітчизняну керовану авіабомбувсі новини дня
Політика
Україна
08.09.2024 287

На Су-24М випробовують вітчизняну керовану авіабомбу

Для випробування української планувальної авіабомби використовують фронтовий бомбардувальник Су-24М. Під час цього польоту його супроводжує двомісний навчально-бойовий винищувач Су-27УБ.

2d126a9faaf0554b88812e80e86e31cb_08.09.24

Повітряні Сили ЗСУ випробовують вітчизняний аналог авіабомби з УМПК, щоб дати можливість українським літакам завдавати дальніх бомбових ударів по окупантах. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

У телеграм-каналі "Бойова авіація України" опубліковане коротке відео з тестування нової зброї.

На кадрах видно, що для випробування української планувальної авіабомби використовують фронтовий бомбардувальник Су-24М. Під час цього польоту його супроводжує двомісний навчально-бойовий винищувач Су-27УБ, з борту якого ведеться відеознімання.

"Бомбардувальник виконує тестовий політ для випробування нової керованої авіабомби", – розповіли у телеграм-каналі. А супровід винищувачем виконується для контролю відстиковки та подальшого планерування бомби до заданої цілі.

У повідомленні також зазначається, що виліт виконується у щільному бойовому порядку "крило до крила", що потребує більшої концентрації екіпажів літаків під час польоту.

З відео видно, що швидше за все, на радянську вільнопадаючу авіабомбу, українські інженери встановили навісну конструкцію, деякі частини якої схожі на елементи УМПК (універсальний модуль польоту та корекції), який росіяни встановлюють на свої бомби для збільшення дальності польоту і точності влучання.

До прикладу, на українській авіабомбі помітно розкладні крила і аеродинамічний обтікач округлої форми у носовій частині, який покращує її аеродинамічні характеристики, зменшуючи опір повітря під час польоту бомби, як під крилом літака, так і під час атаки на ціль.

Але є і відмінності: у хвостовій частині розташований відсік з керувальними Х-подібними поверхнями (рулями) і судячи з відео, можна припустити – твердопаливним прискорювачем або реактивним двигуном. Застосування додаткового прискорювача на авіабомбі збільшує дальність ураження і зменшує ризики для екіпажу бути збитими ворожою ППО.

Нагадаємо, що у червні цього року, начальник авіації Командування ПС ЗСУ бригадний генерал Сергій Голубоцов анонсував випробування вітчизняного аналога JDAM-ER.

Бригадний генерал розповів, що в Україні тривають роботи з розробки високоточних комплектів до радянських авіаційних бомб, які мають, окрім високої точності, забезпечити й збільшену дальність польоту.

Оценка материала:

5.00 / 2
На Су-24М випробовують вітчизняну керовану авіабомбу 5.00 5 2
Політика / Україна
08.09.2024 287
Еще материалы раздела «Україна»