НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати кабачковий торт: рецепт від фудблогерки  Зонд NASA виявив невідому частину Сонячної системи  США допоможуть Україні підготуватися до мирних переговорів із РФ, - Кірбі  "Ціна за імперські фантазії Путіна": голова Пентагону на "Рамштайні" оцінив втрати РФ  Курка з медом, лаймом та овочами у фользі: рецепт для швидкої вечері  Коли церковне свято Воздвиження Хреста Господнього 2024 року: історія, традиції  Погоду в Україні визначатиме антициклон Quentin: синоптики дали прогноз на 8 вереснявсі новини дня
Бізнес
Економіка
08.09.2024 155

В Україні значно здорожчали молочні продукти: що буде далі з цінами

Спека та відключення світла вплинули на ціну.

7a54657a37ecfe24fc1e839202937ccb_08.09.24

Ціни на молочні продукти в Україні значно зросли через зниження виробництва молока та перебої з електропостачанням. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив аналітик Асоціації виробників молока Георгій Кухалейшвілі.

Так, пастеризоване молоко тепер коштує до 49,86 грн за літр, кефір — до 87,20 грн за кілограм, а сметана — до 190,57 грн за кілограм, що робить ці продукти менш доступними для покупців.

Тривалі відключення електроенергії, спричинені російськими ракетними ударами по енергетичній інфраструктурі, призводять до перебоїв у роботі систем вентиляції та охолодження на фермах.

Спека негативно позначається на продуктивності корів, які страждають від теплових ударів, що призводить до зниження обсягів виробництва молока. У результаті цього молокопереробні підприємства зіткнулися з істотним дефіцитом сировини.

Це спричинило збільшення закупівельних цін, що позначилося на вартості молочної продукції в магазинах. За інформацією Кухалейшвілі, ціни на основні молочні товари зросли на 20%.

Нагадаємо, напередодні в НБУ повідомили, що найближчими місяцями очікується подальше прискорення інфляції через збільшення витрат бізнесу на оплату праці та електроенергію, підвищення акцизів та ефектів перенесення девальвації гривні.

А  експерти повідомили, що в Україні найближчим часом здорожчають продукти. Більше про це читайте у новині.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні значно здорожчали молочні продукти: що буде далі з цінами 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
08.09.2024 155
Еще материалы раздела «Економіка»