НОВИНИ ДНЯ: "Райффайзен Банк" знову не йде з Росії: акції компанії заарештували  "Шкода, що ми не можемо цього зробити". Зеленський розвіяв страх союзників про удари по Кремлю  В Україну прийдуть дощі та незначне похолодання: синоптикиня назвала дату  Новий голова Мінкульту відповів, чи планується закривати телемарафон  Опинилися за ґратами за підпал авто ЗСУ: у Києві затримали двох поплічників ворога  Коли в Україні насправді почнеться осінь: пояснення синоптикині  Україна отримає від Нідерландів матеріали для техобслуговування F-16 і ракети "повітря-повітря"всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.09.2024 536

Коли в Україні насправді почнеться осінь: пояснення синоптикині

Тепла погода ще триватиме до 11 вересня.

7f27b052d66024ebb752da164b4d229b_08.09.24

В Україні досі триває метеорологічне літо. Воно завершиться тоді, коли три дні поспіль середньодобова температура повітря складе +15°С. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомила синоптикиня "Українського гідрометеорологічного" центру Діана Кривобок, передає "РБК-Україна".

"Якщо ця температура протримається три дні поспіль у певному регіоні, тоді літо минає і настає метеорологічна осінь. Наразі триває ще літо, тому ми не можемо сказати, що зараз - "бабине літо". Це не поєднується", - пояснила вона.

Тепла погода може тривати до 10-11 вересня. У Карпатах уже стає прохолодніше.

"Після цього над західною Європою буде формуватися циклон і його атмосферні фронти будуть переносити на наші території опади. Відтак, починаючи від 10-11 вересня у західних областях будуть дощі, після чого атмосферні фронти переміщуватимуться у східному напрямку. Тому в центральних і, подекуди, у північних областях можуть бути дощі. Схід України залишатиметься без опадів", - зазначила Кривобок.

Раніше синоптики повідомили, коли до України прийде осіннє похолодання.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли в Україні насправді почнеться осінь: пояснення синоптикині 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.09.2024 536
Еще материалы раздела «Суспільство»