НОВИНИ ДНЯ: Бабине літо, але з нюансами: синоптик Діденко попередила про погоду на вихідні  Ціни ростуть. Скільки коштує оренда квартири в Києві та які райони найдорожчі  "Райффайзен Банк" знову не йде з Росії: акції компанії заарештували  "Шкода, що ми не можемо цього зробити". Зеленський розвіяв страх союзників про удари по Кремлю  В Україну прийдуть дощі та незначне похолодання: синоптикиня назвала дату  Новий голова Мінкульту відповів, чи планується закривати телемарафон  Опинилися за ґратами за підпал авто ЗСУ: у Києві затримали двох поплічників ворогавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.09.2024 159

В Україну прийдуть дощі та незначне похолодання: синоптикиня назвала дату

На вихідні та у першій у половині наступного тижня погода в Україні не зміниться – буде тепло і сухо. Лише з 11 вересня ймовірне незначне похолодання через атмосферні фронти, які принесуть дощі.

24-kanal_large_08.09.24

Детальніше про погоду в Україні на найближчі 5 днів у коментарі Фактам ICTV розповіла синоптикиня Українського гідрометеорологічного центру Діана Кривобок. Пише fakty.com.ua. Про це повідомляють Контракти.UA.

Погода в Україні на вихідні 7-8 вересня

За словами Діани Кривобок, вихідні продовжать радувати українців теплою погодою без опадів майже по всій території країни. Лише 7 вересня у Криму можливий невеликий короткочасний дощ з грозою.

Вітер переважатиме східного та південно-східного напрямків, швидкість – до 5-12 м/с.

– Водночас на Півдні в суботу очікуються пориви вітру 15-20 м/с. Щодо температури, вночі стає вже трохи прохолодніше, по території країни – в межах +9-15°C. У південній частині ще тепліше – до +19°C, а в денні години +23-28°C по території країни, – зауважила вона.

Більш осінньою буде погода у Карпатах, де вночі очкується +7-13°C, в денні години – до +17-22°C . Тобто у карпатському регіоні буде вже більш осіння погода.

– Надалі, до 11 вересня, зберігатиметься тепла погода, без опадів на більшій частині території, – додала синоптикиня.

Погода на понеділок – 9 вересня

Початок наступного тижня також буде ще теплим.

Спостерігатиметься невелика хмарність у більшості регіонів, але без опадів, вітер переважно південно-східний – до 5-10 м/с.

Температура повітря вночі коливатиметься в межах +8-13°C, у південних регіонах тепліше – до +18°C.

Вдень стовпчики термометрів підніматимуться до +23-28°C.

Погода на 10-11 вересня

У вівторок, 10 вересня, в Україні без опадів, лише на Закарпатті, а вдень і на Прикарпатті, місцями короткочасний дощ та гроза.

А у середу, 11 вересня, дощова погода пошириться вже на всю територію країни, окрім Сходу.

Температурні показники у західних областях: вночі +9-15°C, вдень +19-25°C;

На решті території: вночі +15-21°C (10 вересня у північних областях +10-15°C), вдень +23-29°C.

– Починаючи з 11 вересня, в Україну вже надходитимуть дощі, невелике зниження температури. Опади йтимуть із заходу, оскільки над Європою утворився циклон, він переміщуватиметься у східному напрямку, – пояснює Діана Кривобок.

Вона зауважила, що західні області вже 10-11 вересня будуть під впливом цього циклону, а центральні, а подекуди і північні – з 11 числа.

Консультативний прогноз погоди на 12-16 вересня

На наступні дні тижня погода ще уточнюватиметься, але згідно з консультативним прогнозом синоптиків на 12-16 вересня, очікуються дощі з грозами у більшості регіонів.

Короткочасні опади місцями з грозами ймовірні 12 вересня у північній частині, 13-16 вересня – у західній та південно-західній, 14 вересня – у північних та центральних областях.

На решті території переважно без опадів.

Температура у західних та північних регіонах у ці дні вночі становитиме +9-15°C, вдень +18-24°C.

В усіх інших областях: вночі +13-19°C, вдень – до +22-28°C.

Температурні рекорди вересня

Початок вересня був дуже спекотним у багатьох регіонах.

Зокрема, 3 вересня метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського зафіксували температурні рекорди у західних областях, а також у Києві, Чернігові та Вінниці.

Цього дня у столиці середньодобова температура повітря досягла +24,5℃, що на 0,6℃ перевершило попередній рекорд для цього дня 2015 року.

Тобто кліматична норма перевищена на 7,2℃.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україну прийдуть дощі та незначне похолодання: синоптикиня назвала дату 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.09.2024 159
Еще материалы раздела «Суспільство»