НОВИНИ ДНЯ: Курка з медом, лаймом та овочами у фользі: рецепт для швидкої вечері  Коли церковне свято Воздвиження Хреста Господнього 2024 року: історія, традиції  Погоду в Україні визначатиме антициклон Quentin: синоптики дали прогноз на 8 вересня  Монголії доведеться пояснити, чому вона проігнорувала ордер на арешт Путіна, - прокурор МКС  Для соковитих, смачних і хрумких дерунів без борошна: що потрібно додати до картоплі  Зеленський зустрівся з Шольцом: обговорили підготовку до другого Саміту миру  Позитивно оцінюють діяльність міської влади тільки половина мешканців найбільших міст: дослідженнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.09.2024 107

Синоптик попередила, коли погода в Україні зміниться

У нашій державі ще триває метеорологічне літо, зазначила експерт.

Наступного тижня погода в Україні зміниться - з 10-11 вересня на частині території очікуються дощі. Пише УНІАН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Над західною Європою формуватиметься циклон, і його фронти приноситимуть опади на територію нашої країни, поділилася прогнозом синоптик з Українського гідрометцентру Діана Кривобок в коментарі "РБК-Україна".

"…Відтак, починаючи з 10-11 вересня у західних областях будуть дощі, після чого атмосферні фронти переміщуватимуться у східному напрямку. Тому в центральних і, подекуди, у північних областях можуть бути дощі. Схід України залишатиметься без опадів", - поділилася експерт.

Співбесідниця додала, що зараз ще триває метеорологічне літо, а метеорологічна осінь настане, коли три дні поспіль середньодобова температура буде +15 градусів.

"Якщо ця температура протримається три дні поспіль у певному регіоні, тоді літо проходить і настає метеорологічна осінь. Зараз триває ще літо…", - заявила експерт. Синоптик підкреслила, що температура повітря на більшій частині української території вдень може становити понад 23 градуси приблизно до 10-11 вересня.

Важливі новини України про погоду - що вже повідомлялося

Раніше в Український гідрометцентр спрогнозував, яка очікується погода у вересні 2024 року в нашій країні. За відомостями синоптиків, середня місячна температура повітря у більшості областей прогнозується від 15 до 20 градусів, а  це на два градуси вище за норму. Трохи прохолодніше може бути в Карпатах - від +13 до +14.

Синоптики додали, що на більшій частині української території місячна кількість опадів буде на рівні 37-76 міліметрів, а в Карпатах місцями 97-111 мм. В Укргідрометцентрі підкреслили, що спрогнозовані показники опадів знаходяться у межах норми.

Оценка материала:

5.00 / 1
Синоптик попередила, коли погода в Україні зміниться 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
08.09.2024 107
Еще материалы раздела «Суспільство»