НОВИНИ ДНЯ: Перші дослідження ґрунту з темного боку Місяця розкрили нові факти  Удари ЗСУ вглиб Росії: експерт назвав цілі ракет ATACMS  Бойові дії в Україні можуть припинитися 2025-го: деталі від The Economist  Як приготувати найніжніші та найсоковитіші відбивні: допоможе цей секретний інгредієнт  Коли Андрія Первозванного 2024 року: святкуємо за новим календарем, історія, традиції  Буде "особливість": синоптикиня розповіла, на яку погоду чекати в п'ятницю в Україні  Британська розвідка оцінила "могутність" Чорноморського флоту РФ після 1000 днів війнивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.09.2024 344

Пляцок "Лісова пісня": рецепт казкової смакоти з заварним кремом

Пляцок - це традиційна українська випічка з західних областей України. Для приготування такого десерту спочатку випікають тоненькі коржі, які стають пухкими та ніжними від заварного крему. Крім цього, випічку прикрашають сухофруктами або горіхами.

_proekt___2024_09_04t013244_220_8b87d0e83c4b0bbf68418bd46dc019ee_650x410_10.09.24

Про те, як готувати пляцок "Лісова пісня", розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Mil Alexx. Рецепти і тренування". Про це повідомляють Контракти.UA.

Що потрібно для пляцка з заварним кремом

Для приготування пляцка "Лісова пісня", необхідно підготувати наступні продукти:

  • борошно - 570 г;
  • яйця - 7 шт.;
  • масло (72.5%) - 280 г;
  • молоко - 500 мл;
  • цукор - 400 г;
  • розпушувач - 10 г;
  • вишні - 300 г;
  • горіхи - 150 г;
  • сухий яблучний кисіль - пачка в 40 г;
  • кукурудзяний крохмаль - 20 г;
  • ванільний цукор - 10 г;
  • чорний шоколад - плитка.

Як готувати пляцок "Лісова пісня"

Відкладіть одне яйце для заварного крему. В інших відділіть жовтки від білків. До жовтків необхідно додати 250 г цукру та збити суміш до пухкої білої маси.

Тоді потрібно додати 250 г масла; його необхідно підігріти до кімнатної температури. Після цього ще раз ретельно перемішайте інгредієнти.

Поступово додайте 550 г борошна з розпушувачем. Вимішайте тісто, а потім розділіть його на три однакові частини.

Білки необхідно збити зі 100 г цукру до густої консистенції. Після цього додайте кисіль та ще раз збийте суміш до однорідності.

Невелику форму для випікання (приблизно 22х33 см) застеліть пергаментом і викладіть перший шматок тіста, розрівнявши його по дну форму. Зверху викладіть третину суміші білків та цукру. На білкову суміш необхідно викласти 50 г горіхів і 100 г вишень.

Такий корж необхідно випікати в духовці протягом 27-30 хвилин, за температури в 170 градусів. Після випікання зачекайте, доки корж охолоне. За таким методом спечіть решту коржів для пляцка.

Приготуйте заварний крем для пляцка. Для нього необхідно змішати в каструлі молоко, білий і ванільний цукор, крохмаль, яйце і решту борошна.

Поставте посуд на маленький вогонь та доведіть крем до загустіння, постійно помішуючи. Тоді додайте решту масла і перемішайте крем.

Щоб зібрати пляцок, змастіть коржі кремом, намазуючи його з усіх боків. На паровій бані розтопіть шоколад і полийте ним пляцок. Для того, щоб випічка була смачною, поставте пляцок в холодильник на ніч.

Оценка материала:

5.00 / 2
Пляцок "Лісова пісня": рецепт казкової смакоти з заварним кремом 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
10.09.2024 344
Еще материалы раздела «Суспільство»