Життя та Стиль
Суспільство
Сінабони, які тануть у роті: простий рецепт ароматної осінньої випічки від Лілії Цвіт
Сінабони - американський різновид булочок з корицею, який швидко поширився світом. І не дивно - поєднання м'якого тіста та вершкового крему створюють ідеальну випічку для осіннього вечора.
Про те, як готувати ароматні сінабони з вершковим кремом, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал Лілії Цвіт. Про це повідомляють Контракти.UA.
Що потрібно для сінабонів
Для того, щоб приготувати сінабони з корицею і кремом, потрібні такі продукти:
- борошно - 500 г;
- молоко - 1 стакан;
- вершки - 100 мл
- яйця - 2 шт.;
- сир маскарпоне - 250 г;
- масло - 100 г;
- дріжджі пресовані - 10 г (або 3 г сухих);
- кориця - 1 ч. л.;
- цукор - 170 г;
- цукрова пудра - 2 ст. л.;
- сіль - 0,5 ч. л.
Як готувати сінабони
Тісто для сінабонів готується на опарі, завдяки чому булочки стають пухкими і повітряними. Щоб приготувати тісто, злегка підігрійте молоко. Налийте його в глибоку миску, всипте 70 г цукру і розкришіть дріжджі.
Ретельно перемішайте суміш і залиште її на 20 хвилин, щоб дріжджі почали бродити. Після цього всипте сіль; розтопіть 50 г масла та перелийте його в майбутнє тісто для сінабонів. Важливо, щоб масло було рідким, проте не гарячим.
Також розбийте в тісто яйця - а потім перемішайте все до однорідності. Просійте борошно та додайте його у 2-3 етапи в яєчну суміш, кожного разу ретельно перемішуючи тісто.
Вимішайте суміш. На цьому етапі тісто для сінабонів має бути еластичне, досить м'яке і дещо липке, його можна легко розтягнути.
Вимішувати тісто рекомендують протягом приблизно 10 хвилин, щоб надати йому необхідну щільність та пружність. Також після вимішування тісто перестає липнути до рук.
Після цього накрийте миску з тістом рушником і поставте в тепле місце на 1,5 години. В цей час приготуйте начинку. Для цього змішайте решту цукру з корицею, за бажанням додавши ванільний цукор.
Тісто, яке встигло піднятися, злегка перемніть і розпочинайте формування сінабонів. Присипте робочу поверхню невеликою кількістю борошна, тісто розкачайте на пласт завтовшки 1 см.
Підігрійте решту масла та змастіть ним тісто, після чого рівномірно присипте пласт цукром з корицею. Також, якщо ви не любите корицю, її можна замінити на какао. Потім згорніть тісто в щільний рулет.
Щоб виріб був однієї товщини, а шари краще скріпилися, злегка покачайте рулет. Потім наріжте його на шматочки шириною в 3 см. Підрівняйте майбутні сінабони і перекладіть їх в застелену пергаментом форму для випікання.
Накрийте форму рушником і поставте форму в тепле місце на 30 хвилин. Після цього випікайте їх протягом 30 хвилин в розігрітій до 160 градусів духовці.
Для приготування вершкового крему для булочок маскарпоне (або будь-який інший крем-сир) збийте блендером з вершками та цукровою пудрою. Готову суміш викладіть на ще гарячі булочки, щоб крем розтопився.
Трохи зачекайте, щоб сінабони з корицею просочилися кремом - і можна пригощатися ароматними булочками.
Оценка материала:
Сінабони, які тануть у роті: простий рецепт ароматної осінньої випічки від Лілії Цвіт10.09.2024