НОВИНИ ДНЯ: Для соковитих, смачних і хрумких дерунів без борошна: що потрібно додати до картоплі  Зеленський зустрівся з Шольцом: обговорили підготовку до другого Саміту миру  Позитивно оцінюють діяльність міської влади тільки половина мешканців найбільших міст: дослідження  Бабине літо, але з нюансами: синоптик Діденко попередила про погоду на вихідні  Ціни ростуть. Скільки коштує оренда квартири в Києві та які райони найдорожчі  "Райффайзен Банк" знову не йде з Росії: акції компанії заарештували  "Шкода, що ми не можемо цього зробити". Зеленський розвіяв страх союзників про удари по Кремлювсі новини дня
08.09.2024 97

Роботодавці планують частіше звільняти працівників, ніж брати на роботу

Ринок праці в Україні наразі переживає чергову кризу. З одного боку роботодавці часто стикаються з дефіцитом працівників, з іншого - умови ведення бізнесу погіршуються. Так, відсутність безпеки, відключення світла, мобілізація, зростання податків не сприяють планам на майбутнє, у тому числі щодо кількість співробітників.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на дані Нацбанку.

Зазначається, що компанії, які мають намір змінювати кількість співробітників, існують. Але ці очікування негативні. Відповідно намірів та планів практично у всіх ключових сферах, звільнятимуть працівників набагато частіше, ніж найматимуть нових.

Зокрема, підприємства сфери промисловості:

  • залишатимуть поточну кількість працівників – 78%;
  • найматимуть нових – 8%;
  • проводитимуть звільнення – 14%, що майже вдвічі перевищує кількість тих, хто готовий збільшувати штат.

Сфера будівництва стала єдиною, де кількість компаній, які планують звільнення, не домінуватиме над тими, хто готується розширювати штат.

  • наймати нових працівників збираються 13% компаній;
  • звільняти працівників – лише 4%;
  • підприємства, що планують залишати поточну кількість працівників -83%.

Оценка материала:

4.50 / 2
Роботодавці планують частіше звільняти працівників, ніж брати на роботу 4.50 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
08.09.2024 97
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»