НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
11.09.2024 219

Міністр молоді та спорту оцінив результат України на Олімпіаді-2024

Підсумковий результат вітчизняних атлетів на Олімпійських іграх у Парижі слід оцінювати в контексті тривалої війни Росії проти України.

gufppvbxsaadgtx_ba4b1c0e7818e21e5cc261f590fdb1c6_650x410_11.09.24

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів очільник Міністерства молоді і спорту України Матвій Бідний. Про це повідомляють Контракти.UA.

Збірна України завершила Олімпіаду-2024 на 22-й позиції загального заліку команд. Українські спортсмени загалом здобули 12 нагород. "Золото" завоювали четвірка фехтувальниць-шаблісток (Ольга Харлан, Юлія Бакастова, Олена Кравацька та Аліна Комащук), стрибунка у висоту Ярослава Магучіх і боксер Олександр Хижняк.

"Цей результат є не просто спортивним досягненням, а свідченням того, що навіть за найскладніших обставин війни ми демонструємо усьому світу українську волю до перемоги. 12 медалей, зокрема й три золоті, – це результат титанічної праці наших спортсменів і тренерів, які готувалися до змагань у надзвичайно важких умовах. Це найкращий результат за золотими медалями за останні 12 років", – зазначив Бідний.

Кожна олімпійська нагорода, за переконанням міністра, і результат багаторічної праці, і символ незламності українців. Він навів приклад борчині Ірини Коляденко, яка подолала шлях до медалі через жахливі реалії війни.

"Коли почалося вторгнення, Ірина перебувала на олімпійській базі в Кончі-Заспі, де команда готувалася до міжнародного турніру. Після повернення до рідного Ірпеня її дім був знищений російським танком і вона кілька тижнів ховалась у підвалі. Але вона продовжила тренування, здобула ліцензію на участь в Олімпіаді та завоювала срібну медаль", – розповів Бідний.

Підсумковий результат збірної України на Олімпійських іграх цьогоріч став найкращим з часів Лондона-2012. На Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро вітчизняні атлети здобули 11 медалей, а в Токіо-2021 завоювали лише одне "золото" (19 загалом).

До слова, міністр Бідний оцінив імовірність проведення Олімпіади в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міністр молоді та спорту оцінив результат України на Олімпіаді-2024 5.00 5 2
Життя та Стиль / Спорт
11.09.2024 219
Еще материалы раздела «Спорт»