НОВИНИ ДНЯ: Чому Байден дозволив бити далекобійною зброєю по Росії: деталі від Reuters  Кім Чен Ин заявив про небезпеку ядерної війни  Синоптики погіршили прогноз погоди на вихідні: які регіони постраждають найбільше  Жителів низки регіонів України попередили про ожеледицю на дорогах у найближчу добу  Мокрий сніг і різкі перепади температури: яку погоду в Україні очікувати 23 листопада  На вихідних Україні прогнозують від -4 до +13, у суботу - дощі з мокрим снігом  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброювсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.09.2024 829

Як приготувати баклажани з горіхами по-грузинськи: класичний рецепт

Сезон баклажанів у самому розпалі.

7598015bb856466f56ad9cc7dad6d90c_14.09.24

Якщо ви хочете нагодувати сім'ю смачною стравою, але водночас уникаєте м'яса, приготуйте баклажани з горіхами по-грузинськи. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти:

  • 4 баклажани
  • 250 г очищених волоських горіхів
  • 1 цибулина
  • 4 зубки часнику
  • 0,5 пучка кінзи
  • 2 столові ложки винного оцту
  • олія
  • хмелі-сунелі
  • мелений коріандр
  • мелений перець чилі
  • сіль

Приготування

У вимитих баклажанів відрізати хвостики і, не очищаючи, нарізати їх довгими скибочками завтовшки близько 0,5 см. Підготовлені баклажани посолити і залишити на 15-20 хвилин, після чого злити рідину, що утворилася, пелюстки баклажанів обсушити серветкою і обсмажити кожен з обох боків на олії.

Горіхи провернути через м'ясорубку, додати натерту на дрібній тертці цибулину, пропущений через прес часник, подрібнену кінзу, злегка посолити, приправити хмелі-сунелі, коріандром і перцем чилі, підлити оцет і ретельно розтерти.

Скибочки баклажанів змазати горіховою масою, згорнути рулетиками і витримати кілька годин у холодильнику.

На замітку

  • Баклажани вибирайте молоді, пружні, середньої величини і правильної форми.
  • Аромат і гостроту горіхової начинки регулюйте кількістю спецій і часнику.
  • Якщо начинка виходить занадто густа, до неї можна підлити трохи води.
  • Щоб страва мала автентичний вигляд, подаючи, присипте баклажани жменею зерен граната.

Оценка материала:

5.00 / 3
Як приготувати баклажани з горіхами по-грузинськи: класичний рецепт 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
14.09.2024 829
Еще материалы раздела «Суспільство»