НОВИНИ ДНЯ: Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  Лісовий висловився про скасування форми в школах  Чому РФ чекала тижні, щоб піти в контрнаступ у Курській області: просте пояснення експерта  Російська армія отримала наказ від Путіна відбити Курську область: у Forbes назвали терміни  Вихідні в Україні будуть теплі, але із дощами  США дозволять Україні удари вглиб РФ, але не ракетами ATACMS, - Times  Соціологи назвали головну причину, що заважає половині українців відчувати себе європейцямивсі новини дня
Політика
Світ
13.09.2024 519

МЗС Німеччини висміяло Трампа через його заяву на дебатах

Кандидат у президенти США Дональд Трамп під час дебатів розкритикував енергетичну політику Німеччини. Берлін висміяв цей закид.

_tramp_gettyimages_1940861711_d0e034d6244707c45b58fd3f8938d15b_650x410_13.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Twitter (X) Міністерства закордонних справ Німеччини. Про це повідомляють Контракти.UA.

Що сказав Трамп

Трамп під час дебатів розкритикував прагнення Камали Гарріс перейти до відновлювальних джерел енергії, заявивши, що це вже намагалася зробити Німеччина, але так і не змогла відмовитися від викопного палива.

Реакція Німеччини

Пізніше МЗС Німеччини відреагувало на заяву Трампа.

"Подобається вам це чи ні: енергетична система Німеччини повністю функціонує, і понад 50 відсотків енергії виробляється з відновлюваних джерел. І ми закриваємо, а не будуємо вугільні та атомні електростанції. Ми відмовимося від вугілля найпізніше до 2038 року", - зазначили у відомстві.

У німецькому МЗС також додали, що "ми також не їмо котів і собак", таким чином висміявши неправдиве твердження Трампа про те, що в одному з міст штату Огайо іммігранти з Гаїті їдять домашніх тварин.

Дебати Трампа та Гарріс

Нагадаємо, сьогодні, 11 вересня, у Сполучених Штатах Америки пройшли дебати між кандидатами у президенти - республіканцем Дональдом Трампом та демократкою Камалою Гарріс. За даними соцопитувань, дебати виграла Гарріс.

Під час дебатів Трамп та Гарріс обговорювали в основному внутрішні питання Штатів. Однак під час міжнародного блоку більшість часу була присвячена Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
МЗС Німеччини висміяло Трампа через його заяву на дебатах 5.00 5 2
Політика / Світ
13.09.2024 519
Еще материалы раздела «Світ»