НОВИНИ ДНЯ: Вихідні в Україні будуть теплі, але із дощами  США дозволять Україні удари вглиб РФ, але не ракетами ATACMS, - Times  Соціологи назвали головну причину, що заважає половині українців відчувати себе європейцями  Частину України накриють дощі та грози: прогноз погоди на 14 вересня  Чи зможуть удари Storm Shadow по РФ змінити перебіг війни: британські експерти вказали на наслідки  Путін зробив заяву щодо прямої участі країн НАТО у війні в Україні  Другий фронт та поразка РФ: експерт розповів, що необхідно для закінчення війни восенивсі новини дня
Політика
Світ
13.09.2024 2372

Припинення війни РФ: Україна звернулася до Індії з важливою заявою — Bloomberg

Посол України закликає, щоб Індія використовувала свої зв’язки з РФ для припинення війни.

618871232c77f49eb74ca38b1cef10c9_13.09.24

Україна вважає, що Індія повинна відігравати більш активну роль у припиненні війни Росії в Україні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив посол України в Нью-Делі Олександр Поліщук у вівторок, 9 вересня, пише Bloomberg.

Посол України зазначає, що Індія повинна стати посередником у переговорах між РФ та Україною і використовувати свої зв’язки з країною-терористкою. За його словами, Україна запропонувала Індії провести мирний саміт до листопада 2024 року з метою припинення конфлікту, але "поки неясно, чи погодиться Нью-Делі".

"Якщо Індія прагне отримати постійне місце в Раді Безпеки ООН, щоб служити власним інтересам, вона встановлює планку занадто низько", — вважає Поліщук.

На його думку, Індія не повинна задовольнятися тим, що виступає як "листоноша, який передає повідомлення між Україною та Росією, а має відігравати більш надійну роль".

"Індія залежить від Росії щодо військової зброї та дешевої нафти і утримується від засудження Володимира Путіна за його вторгнення в Україну два роки тому. Прем’єр-міністр Нарендра Моді, який відвідав Київ у серпні вперше після початку конфлікту, постійно виступає за дипломатію та діалог для припинення війни", — зазначають автори видання.

Зазначається, що радник з національної безпеки Індії Аджит Довал цього тижня перебуває в Москві. Очікується, що він зустрінеться з високопоставленими російськими посадовцями, зокрема Путіним, на полях зустрічі радників з національної безпеки БРІКС.

Нагадаємо, за даними видання, представник Індії обговорить з Путіним “мирний план” для України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Припинення війни РФ: Україна звернулася до Індії з важливою заявою — Bloomberg 5.00 5 2
Політика / Світ
13.09.2024 2372
Еще материалы раздела «Світ»