НОВИНИ ДНЯ: Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  Лісовий висловився про скасування форми в школах  Чому РФ чекала тижні, щоб піти в контрнаступ у Курській області: просте пояснення експерта  Російська армія отримала наказ від Путіна відбити Курську область: у Forbes назвали терміни  Вихідні в Україні будуть теплі, але із дощами  США дозволять Україні удари вглиб РФ, але не ракетами ATACMS, - Times  Соціологи назвали головну причину, що заважає половині українців відчувати себе європейцямивсі новини дня
Політика
Світ
13.09.2024 194

Зняття обмежень на удари по РФ: Зеленський виклав США і Британії усі деталі

Володимир Зеленський застеріг від затягування процесу розширення зони ураження західною зброєю по РФ, а також – від "політичного рішення" щодо зняття обмежень.

034105be5a85bd35340ad71b939a63c6_13.09.24

Президент Володимир Зеленський розповів, що на зустрічі з главами дипломатії США та Великої Британії у середу виклав їм дуже "пряме і детальне" бачення того, яке зняття обмежень на далекобійні удари по Росії необхідне Україні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це глава держави розповів на пресконференції з президентом Литви Гітанасом Науседою у четвер, передає "Європейська правда".

Зеленський сказав, що Україна на цій зустрічі щодо далекобійної зброї була "дуже підготовлена, дуже переконлива і дуже детальна". І партнери, за його словами, "всі деталі, сигнали від мене особисто сприймали".

Зеленський застеріг від затягування процесу розширення зони ураження західною зброєю по РФ, а також – від "політичного рішення" щодо зняття обмежень.

"Затягування цього процесу (щодо використання нами відповідної зброї) призводить до того, що Росія займається переміщенням цих військових цілей глибше на територію Росії", – сказав Зеленський.

За його словами, "якщо знімаються обмеження партнерами, то дуже хотілось би, щоб це була стратегія перемоги України, а не політична стратегія".

"Знімати обмеження – значить знімати обмеження. А якщо буде запропоновано зняття обмежень на відповідну дальність, до якої ворог вже застосував свої військові цілі, як я сказав, то це тоді виключно політичне рішення, щоби зняти той тиск від партнерів інших країн і від України, і від журналістів на країни, які мають це рішення прийняти", – зазначив президент.

Очільник держави наголосив, що Україні необхідно так застосовувати західну зброю, аби збивати військові цілі.

"Якщо знімається обмеження на якусь зброю, до якої немає ракет – це не зняття обмежень. Це інший вид, як не давати позитивного рішення щодо застосування відповідної зброї", – резюмував Зеленський, додавши, що був у цьому "дуже прямий вчора" у розмові з партнерами.

Нагадаємо, експерт-міжнародник, голова ГО “Україна в НАТО” Юрій Романюк заявив, що США можуть дозволити бити ракетами по РФ, якщо буде факт використання іранських ракет по Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зняття обмежень на удари по РФ: Зеленський виклав США і Британії усі деталі 5.00 5 1
Політика / Світ
13.09.2024 194
Еще материалы раздела «Світ»